2010 KPSS'nin Genel Yetenek ve Genel Kültür Kısmı İptal Edildi

Ankara 1. İdare Mahkemesi, 2010 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) Genel Yetenek- Genel Kültür kısmının iptal edildiğini açıkladı.

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 1.08.2016 17:45:00 0
2010 KPSS

Eğitim Bilimleri Bölümü İptal Edilmişti

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2010 KPSS sorularının sınavdan önce sızdırıldığını geçtiğimiz mayıs ayında açıklamıştı. Soruların daha önce dışarıya sızdırıldığı yönündeki iddialar sonucunda Eğitim Bilimleri bölümü iptal edilen 2010 yılındaki KPSS’nin, Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümleri de iptal edildi.

Avukat Cemal Yeşilyurt bazı bölümleri iptal edilen 2010’daki KPSS’nin,  Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümünün iptal edilmemesi üzerine, bu bölümdeki sınav soru ve cevaplarının yüzlerce adaya servis edildiğini savunarak, sınavın bu kısımlarının da iptalini isteyerek Ankara İdare Mahkemesi’ne dava açmıştı.

Ankara 1. İdare Mahkemesi’nin reddedilen dava, Avukat Yeşilyurt tarafından  temyize götürülerek bozdurulmuştu. Bozma üzerine dosyayı tekrar inceleyen Ankara 1. İdare Mahkemesi, 2010 KPSS’nin Genel Yetenek ve Genel Kültür kısımlarını oy birliğiyle iptal etti.