Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu Sonrası Konuştu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 1.08.2016 12:17:00 0
Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu Sonrası Konuştu

15 Temmuz gecesi hakkında konuşan Kurtulmuş,  ‘’Bütün milletimizi tebrik ediyorum. Muhteşem bir kahramanlık destanıydı. Bu geceyi bize yaşatan ve bize zafer bahşeden bütün milletimize teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu büyük destanın fitilini ateşleyen, ilk andan itibaren büyük bir kararlılıkla işin başında olarak herkese talimatları veren ve milleti meydanlara sevk eden Sayın Cumhurbaşkanımıza millet olarak şükranlarımızı sunuyorum. ‘’ dedi.

 

‘’Darbe teşebbüsü neyi hedefliyorsa tam tersi ortaya çıktı’’

 

Türkiye’nin kararlılıkla akılla, izanla ve her şeyi planlayarak hızla 15 Temmuz sonrasından çıkacağını söyleyen Kurtulmuş, darbeyi yapan FETÖ çetesi ve onların arkasındakiler ne istediyse onun tam tersinin olacağını belirterek,’’ Neyi istedi bunlar? Türkiye bir iç savaşın eşiğine gelsin ve bir işgale hazır hale gelsin. Millet bir bütünleşmeyle hem bu darbeyi yapanlara hem de onların arkasındakilere gereken cevabı verdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine muhalefet partilerimizin Beştepe’de bir araya gelmesi son derece anlamlıdır. Bu süreçte de muhalefet partilerinden her türlü destek talep edilecektir. Bunlar baskıcı, otokratik bir yönetim ortaya çıksın istediler. 22 Temmuz’dan bu yana bütün göstergeler olumlu yönde yükselmiş ve Türkiye ekonomisi bu badireyi atlatmıştır. Şimdi bunlar bir takım derecelendirme kuruluşları üzerinde lobi faaliyetleri de yaparak Türkiye ekonomisi kötüye gidiyor mesajı vermeye çalışacaklar. Bizler ilk andan itibaren ekonomi diplomasisini en iyi şekilde yaparak hem beraber bu gidişatın olumlu yönlerini anlatacağız.’’ şeklinde konuştu.

 

’’TSK’nın yeniden yapılandırılması çok iyi planlanmış bir çalışmanın ürünüdür’’

 

 65. Hükümet’in ortaya koyduğu ekonomideki yapısal dönüşüm adımlarının da süratle atılmaya devam edeceğini belirten Kurtulmuş, ‘’Bu darbe teşebbüsü neyi hedefliyorsa tam tersi ortaya çıktı. Böyle olmaya devam edecek. TSK’nın yeniden yapılandırılması çok iyi planlanmış bir çalışmanın ürünüdür. Sivil asker ilişkilerinde, milli iradeyi temsil eden sivil iradenin asker-sivil ilişkilerine yön vermesi esastır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin personel havuzunun çeşitlendirilmesi için yeni adımlar atılmıştır. Bunlardan birisi de Milli Savunma Üniversitesi’nin kurulmasıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeniden yapılanması, büyük kitlelere sahip silahlı kuvvetler yerine uzman bir kitleye sahip silahlı kuvvetlerin oluşturulmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Kimse buradan yanlış bir sonuç çıkarmasın. Görüyoruz ki Türkiye’de darbelere zemin hazırlayan bir sistem var.’’ dedi.

 

‘’Süratle normalleşmeyi sağlayacağız’’

 

Sadece darbecilerden kurtulmuş değil, darbeyi üreten ortamın ortadan kaldırılacağını söyleyen Kurtulmuş,  ‘’Kamu bürokrasisi vatandaşa açık hale gelecek. Ehliyet, liyakat ve millete sadakat ilkeleri doğrultusunda kamu yönetimi bütün milletimize açık hale gelecek. 1 yıl içinde bütün adımları hızlandırıp tamamlayacağız. Ne bu yaşananları unutturacağız ne de takılıp kalacağız. Süratle normalleşmeyi sağlayacağız, gerekli adımları atacağız. İkinci alan yapısal reformların sağlanmasıdır. Ekonomik açılımlar aynı kararlılıkla devam edecek. Yerli ve yabancı yatırımcı için çabalarımız sürecek. Sayın Cumhurbaşkanımıza 15 Temmuz akşamlı yapılan suikast girişiminde arama çalışmaları son noktaya geldi. 37 kişinin başında bir tuğgeneral var, rütbeliler var. Bütün planlar yapılmış ama planın üstünde bir plan var. Bu timden biliyorsunuz en son 12 kişi Ula’da sıkıştırıldı. 11 kişi yakalandı. 37 kişinin 36’sı yakalandı. Sadece bir astsubay aranıyor. İnşallah onu da en kısa zamanda yakalayacağız. İnşallah bunları da bulduktan sonra o en çok aranan Pensilvanya’daki de ele geçecektir.’’ ifadelerini kullandı.