Çevreye kötü koku veren dere temizleniyor

Tekirdağ'ın merkez Süleymanpaşa Belediyesi, Değirmenaltı Mahallesi'nde yer alan ve çevreye kötü kokular yayarak mahalle sakinlerini rahatsız eden derede temizlik çalışması başlattı.

GÜNDEM 29.07.2016 20:34:00 0
Çevreye kötü koku veren dere temizleniyor

ARITMAYA BAĞLANDI

 

İlk aşamada deredeki atık suyu çeken ekipler, derenin pis suyunu Değirmenaltı Mahallesi’nde bulunan TESKİ’ye bağlı arıtmaya bağlarken su seviyesi azalan yerlerde biriken çöpleri ve pislikleri temizlemeye başladı.Derenin içinden ve dışından eş zamanlı çalışma yapan Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, derenin alt kısmında oluşan balçık tabakasını da ortadan kaldırarak olası sinek üreme ve yağışlarda denize atık su karışmasının önüne geçmeyi hedefliyor.

 

AĞIR CEZALAR VERİLECEK
 

Öte yandan dereye atık su ve kanalizasyonlarını salan yerler de Zabıta ekipleri tarafından tespit edilirken haklarında tutuldu.Bu yerlere ağır cezalar verileceği

 

MÜDAHELE ETTİK

 

Çalışmayla ilgili bilgi veren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Değirmenaltı ile Hürriyet Mahallelerimizi ayıran ve yıllardır bakımsız olarak halk sağlığını tehdit eder bir konuma gelen bu dereye imkanlarımız dahilinde müdahale ettik. İmkanlarımız el verdikçe bizle ilgilisi olmayan alanlarda da hizmet etmeye çalışıyoruz. Deremizin temizliğine başladık. En kısa zamanda derenin bakımsızlığı yüzünden oluşan başta kötü koku ve sinek artışının önüne geçeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ