Ağabeylik bu mu?

Deredeki suyun akışını engelleyerek taşkınlara neden olduğu gerekçesi ile yıkılıp yerine yenisinin yapılması planlanan Hükümet Caddesi üzerindeki köprü, bu kez de Büyükşehir Belediyesi engelin

GÜNDEM 28.07.2016 20:12:00 0
Ağabeylik bu mu?

ÇALIŞMALAR RAMAZAN BAYRAMI SONRASI BAŞLAYACAKTI
Çerkezköy’de taşkınların meydana gelmesinde etkin rol oynayan unsurlardan biri olarak kabul edilen Hükümet Caddesi üzerindeki köprü sorunu tam çözüldü denilirken; bu kez de ortaya Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi engeli çıktı. Belediye Başkanı Vahap Akay yaklaşık 6 ay boyunca bahse konu köprünün yıkılıp yerine yenisinin yapılması için DSİ’ye baskı yapmış, sonucunda da DSİ köprüde gerekli incelemeleri yaparak çalışmalara başlama kararı almıştı. Yeni yapılacak olan köprünün 17 metre genişliğinde ve 40 metre uzunluğunda olacağını kaydeden Başkan Vahap Akay, çalışmaların da Ramazan Bayramı sonrasında başlayacağını ifade etmişti.

 

BEKLENEN İZİN GELMEDİ
DSİ yetkilileri, mevcut köprünün yıkımı için 12 Temmuz Salı günü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne yazı göndererek yıkım izni istedi. Fakat aradan 2 haftadan uzun bir süre geçmesine rağmen beklenen yıkım izni bir türlü gelmedi. Aylar süren DSİ’yi ikna çabalarının ardından Hükümet Caddesi üzerindeki köprünün yıkılıp yerine yenisinin yapılması konusunun bu kez de Büyükşehir Belediyesi engeline takılmasına vatandaşlar da isyan etti.

 

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 28 aydır görevde olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, “TESKİ’nin çalışmalarının dışında bugüne kadar ilçemizde Büyükşehir Belediyesi’nin herhangi bir çalışmasını göremedik. Seçim öncesi verilen sözlerden bu zamana kadar hiçbiri tutulmadı. Vaat edilen Kültür Parkı, Ekolojik Park, Amfi Tiyatro, Sanat Fuarı, Kültür Merkezi, Yeni Şehir Stadı, 4 Yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu gibi projelerden hiçbiri hayata geçirilmedi. Verilen sözler tutulmadı” diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a tepki gösterdi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ