Rezervasyonların yüzde 20'si iptal edildi

FETÖ darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından Başbakanlık genelgesi ile tüm kamu kurum çalışanlarının izni iptal edilerek görevine çağrılmıştı. Tatillerini yarıda kesen memurlar, yaş

GÜNDEM 28.07.2016 20:00:00 0
Rezervasyonların yüzde 20

DİBİ GÖRDÜ
Darbe girişiminin ardından tatili yarıda kesip görevlerinin başına dönen memurlar, aylar öncesinden ödediği tatil ücretinin iadesini talep etmek için turizm acentelerine adeta akın etti. Bu güne kadar müşterilerinin yüzde 20’sine para iadesi yaptıklarını aktaran Çorbacıoğulları Turizm Acentesi İşletmecisi Ahmet Çorbacı, "15 Kasım’dan itibaren başlayan erken rezervasyonların tamamı iptal edilmiş durumda. Müşterilerimizin yüzde 20’sini oluşturan devlet memurları gerek tatil planlarını iptal ettirerek, gerekse tatilini yarıda keserek dönmek zorunda kaldı. Son yıllarda ciddi kayıplar veren turizm sektörü son yaşanan gelişmelerin ardından dibi gördü diyebiliriz. Turizm sektörünün yanı sıra yaz tatili için sadece otel ücretinin yanı sıra alışveriş, oto yakıt alımı gibi birçok yan kol da zarar gördü.” ifadelerini kullandı.

 

SİGORTASI OLANLARA İADE YAPILIYOR
İade işlemlerinin yapılmadığı hususunda medya da yer alan haberlere de değinen Çorbacı, “Darbe girişiminin ardından bağlı bulunduğu merkeze dönmek zorunda kalan memurlarımızın içi rahat olsun. Zorunlu seyahat sigortası mevcut olan tüm tatilcilerimize gerekli iade işlemi yapılmak zorunda.” dedi.

 

YURT DIŞI TATİLCİLERİ SIKINTILI
Bayram iznini yurt dışında kullanan ve darbe girişimi sonrası yurda dönüşü istenen devlet memurlarının ise turizm acenteleri ile başı dertte. Yurt dışında konakladıkları otellerden ayrılmak zorunda kalan tatilciler ücret iadesi noktasında güçlük çekiyorlar. Tatil öncesi ödenen ücretten konakladıkları gün kadarının çıkartılarak, geri kalan konaklama bedellerini talep eden devlet memurları ile otel yetkilileri arasındaki anlaşmazlık sebebiyle birçok devlet memuru mağdur olmuş durumda. Konu hakkında bilgi aktaran Mostur Turizm Acentesi yetkilisi Seçkin Çalışan, “Erken rezervasyonlarda zorunlu seyahat sigortası bulunduğu için yurt içinde tatil yapan devlet memurları açısından bir sorun olmasa da yurt dışında tatil yapan ve yurda erken dönmek zorunda kalan memurların konakladıkları oteller ile sorun yaşadığını biliyoruz. Yurt dışında konakladıkları otelden kalmadıkları günü tebliğ edecek evrak talep eden memurların işlemlerin uzun sürmesi sebebiyle bir kısmı iade ücretlerini alamadılar.”şeklinde konuştu. Kurban bayramı öncesi erken rezervasyon yaptırmak için acentelere başvuruların nadir de olsa devam ettiği, fakat Çerkezköy’de ikamet eden devlet memurlarının şu an için bir tatil planı yapmadıkları belirtildi.

 

Haber / Celal KARAKURT