FETÖ'nün Çerkezköy'deki tapularına el konuyor

Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanmasınÄ?

GÜNDEM 28.07.2016 13:02:00 0
FETÖ

FETÖ darbe girişiminin ardından alınan OHAL kararı sonrası yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnamenin ardından ülke genelindeki FETÖ bağlantılı olduğu belirlenen çok sayıda televizyon,haber ajansı, gazete ve radyo  kapatıldı.Kapatılan gazete, dergi, yayınevi ve dağıtım kanalları, özel radyo ve televizyon kuruluşlarına ait olan taşınırlar ve her türlü mal varlığı, alacak ve haklar Hazine adına tescil edilmesi işlemi başlatıldı.
FETÖ soruşturması kapsamında bir süre önce kayyum atanan Çerkezköy'deki İffet Kız Öğrenci Yurdu ve Zuhur Öğrenci Yurdu ile Nilüfer Çocuk Kreşi de kapatıldı. Tekirdağ Defterdarlığına bağlı ekipler bu iki yurda gelerek, yurtların hazineye devredilmesi için işlemler başlatıldı.
FETÖ'nün Çerkezköy'deki taşınmazlarının belirlenmesi için Tapu Müdürlüğü'ne gelen yazıyla harekete geçen Çerkezköy Tapu Müdürlüğü, ilçedeki menkullerin listesini çıkartarak satış ve geriye dönük işlemleri incelemeye alındı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ