Bülbül yuvasına polis baskını

TSK içindeki bir grubun kalkıştığı askeri darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, FETÖ/PYD terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in 1965 yılında vaizlik yaptı

GÜNDEM 27.07.2016 22:17:00 0
Bülbül yuvasına polis baskını

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, mahkemeden alınan kararla, darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan esnaf H.O. ile birlikte Kocahıdır Mahallesi Paşa Çeşme Sokak üzerindeki 'bülbül yuvası' olarak adlandırılan 2 katlı eve gelen polis ekipleri, kapıyı çilingir yardımıyla açarak içeri girdi. Evde yapılan aramalarda Fethullah Gülen’in yazdığı ve aralarında 'sohbet atmosferi', 'asrın getirdiği tereddütler', 'sonsuz nur', 'yaşatma ideali' adlı kitapların da bulunduğu çok sayıda kitap ele geçirildi. Ayrıca evde 3 cep telefonu, harici bellek, müzik çalar ve kutusunda bir yönünde 'Allah bir kapıyı kaparsa, bin kapıyı açar' Hadis-i şerifi, diğer yönünde ise Kaf suresi 16. ayetinde geçen 'biz ona şah damarından daha yakınız kelamı yazılmaktadır' İfadeleri içeren bir kolye ucu gele geçirildi.
FETÖ/PYD terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in 1965 yılında Kırklareli’ne merkez vaizi olarak tayin olmasının ardından 7 ay kaldığı evin daha sonra cemaatin sohbet toplantıları için kullanıldığı tespit edildi. Dışarıdan harabeyi andıran evin içerisinde ise duvarların özel ahşap kaplama yapılması dikkat çekti. Polis ekiplerince yapılan incelemelerde Fethullah Gülen’in bizzat evin adını 'bülbül yuvası' olarak koyduğu ve evin cemaat üyeleri tarafından 'sohbet evi' olarak kullandığı belirlendi. Yaklaşık 2 saat süren aramanın ardından polis ekipleri ele geçirilen kitap, cep telefonu ve dokümanlara el koydu. 

 

ÇELİK KASAYA YAPIŞTIRILMIŞ 1 DOLAR 
Kırklareli Emniyet Müdürlüğü ayrıca bu sabah FETÖ/PYD terör örgütü faaliyetlerine katılan ve yardım eden kişilere yönelik operasyon düzenledi. Aralarında özel eğitim merkezi, işadamları derneği, kız öğrenci yurdu, dershane yöneticileri, pazarlama şirketi ve Zaman Gazetesi il temsilcilerinin de bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı. Ev ve işyerinde yapılan armalarda ise örgütün 'şifresi' olduğu öne sürülen 1 dolarlık banknotlar ele geçirildi.
Polis ekiplerince yapılan aramalarda çok sayıda Fethullah Gülen’in yazdığı kitaplar ele geçirilirken, şüphelilerden Y.D. ve İ.T.’nin ceket iç cebi  ile pasaportun içinde ayrıca  işyeri kasasına yapıştırılmış seri numarası 'B' ile başlayan 1’er dolarlık 3 banknot ele geçirildi. Gözaltına alınan Ş.B., A.T., H.A., M.A., A.Ö., S.K., N.T., H.A., B.K., İ.T., E.Y., M.K., M.A.F., H.K., İ.G., N.Ö., İ.S., N.U., H.A. ve H.H. sağlık kontrolünün ardından ifadeleri için Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Operasyonla ilgili olarak 16 kişinin daha arandığı belirtildi. Soruşturma sürüyor.