10 bin kişi demokrasi için yürüdü

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Tekirdağ'da toplanan yaklaşık 10 bin kişi, 'Demokrasi'ne Sahip Çık' yürüyüşünde kol kola girdi ve darbecilere tepki gösterip birlik beraberlik mesajı verdi.

GÜNDEM 26.07.2016 20:34:00 0
10 bin kişi demokrasi için yürüdü

Tekirdağ Valiliği, askeri darbe girişimine karşı kentte ‘demokrasiye sahip çık’ adı altında yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın yanı sıra Tekirdağ CHP milletvekilleri Candan Yüceer, Emre Köprülü, Ak Parti milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Kadir Albayrak, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve vatandaşlar katıldı.
Çınarlı Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde başlayan ve dev Türk bayraklarının açıldığı yürüyüş Tekirdağ Valiliği önünde tamamlandı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, darbe girişimine karşı tüm kurumlar ve vatandaşların birlik olduğunu söyledi. Vali Ceylan, “İlimiz kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları ve Tekirdağlılar olarak aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yönelik 15 Temmuz 2016 gecesi başlatılan ve 16 Temmuz 2016 sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin en temel yapı taşı demokrasidir ve demokratik bir hukuk devleti çatısı altında bir arada yaşamak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizin geleceğinin en önemli garantisidir. Yaşanan bu olağanüstü sürecin hızla normale dönmesi için her zamankinden daha fazla sağduyu, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız bulunmaktadır" dedi.
Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılanlar sloganlar atarak darbeye girişimine karşı tepkilerini dile getirdi.