Trenle İstanbul 1,5 saat

Halkalı-Kapıkule üzerindeki bakım çalışmaları nedeniyle 5 yıldır yapılamayan tren seferleri dün tekrar başladı.  Çerkezköy'den Halkalı'ya trenle ulaşım ortalama 1 saat 30 dakika sürerken, bil

GÜNDEM 25.07.2016 18:46:00 0
Trenle İstanbul 1,5 saat

5 yılın ardından Çerkezköy'de yaşayan vatandaşlar, yeniden raylı ulaşım ile İstanbul'a gidebilecek. Tren seferlerinin yeniden başlayacak olması nedeniyle Çerkezköy Tren İstasyonunda düzenlenen törene  AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Başmüdürü Halil Korkmaz, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Kurum Müdürleri, Muhtarlar, siyasi ve sivil toplum kuruluşu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

 

234 YOLCU KAPASİTELİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Demiryollarında yaşanan değişimin Türkiye’nin gelişmesine, ekonomisine ve sanayisinin güçlenmesine katkı sağladığını ifade eden TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Başmüdürü Halil Korkmaz , "Bu kapsamda modernizasyon çalışmaları başlatılan Halkalı-Edirne-Kapıkule Demiryolu hatlarında 2011 çalışmalar başlatmıştık. Demiryolumuzun modernizasyonunu tamamladık. Sıra vatandaşlarımıza hizmet vermeye geldi. Yol çalışmalarının tüm hat kesimlerinde tamamlanmasıyla yük taşımacılığına başlanan ve seferlerine ara verilen Halkalı-Edirne-Kapıkule arasında işletilen bölgesel yolcu trenleri seferlerine bugünden itibaren başlıyoruz. Tamamı elektrifikasyon sistemine kavuşan demiryolu hattında trenler, elektrikli lokomotifler ve 234 yolcu kapasiteli klimalı vagonlarla temin edilecek. Bu vagonlarla yolcularımız konforlu seyahat edecek.Yolcu talebine göre gerektiğinde ilave vagon verilebilecek. Hattın yolcu alışkanlıklarının yeniden kazandırılmasını müteakip Halkalı-Uzunköprü arasında yeni bir trenin sefere konulmasını da planlıyoruz. Yeni trenlerimizin ülkemize ve yöre halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

ÇERKEZKÖY TRENİ ÖZLEDİ
Çerkezköy'ün trenini özlediğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Uzun yıllardır tadilatta olan hattın bizi yeniden Halkalı’ya kavuşturacak olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Aynı zamanda İstasyon mahallesinin bir ferdi olarak tren sesini, trenin tıngırtısına uzun yıllar hasret kaldık. Umut ediyorum Çerkezköylü hemşerilerimiz bu güzergahta hem güvenli hem de ekonomik anlamda bu ulaşımı sağlıyor olacaklar. Bir kez daha emeği geçen herkese teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Bu yeni hattın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

TREN SEFERLERİNİN SAYISI ARTMASI LAZIM
Konuşmasına 15 Temmuz'daki darbe girişimini kınayarak başlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise, "15 Ağustos 2013 de göreve başladığım Çerkezköy'de İstanbul seferlerinin biran önce başlaması için sürekli çalışma yürütüyorduk. 18 Eylül 2013 tarihinde yapılan koordinasyon toplantıları olmak üzere her koordinasyon toplantısında bu konu gündeme getiriliyordu.Çerkezköy önemli bir sanayi kenti. Yüzlerce fabrikamız ve on binlerce çalışanımız var. Özellikle İstanbul’ dan buraya on binlerce insan gelip gidiyor. Ülkemiz için tasarruf sağlayacağına hem de büyük bir rahatlama ve ucuzlama olacağını düşünüyorum. Çerkezköy’den Halkalı’ya 8 TL ücret alınacak. Bu seferimiz başlıyor ve inşallah ikinci tren seferimizde yakında başlayacaktır diye umut ediyorum. İstanbul’dan da mutlak suretle sabah bir trenin kalkması lazım ki vatandaşlarımız işlerine yetişebilsinler. Devletimiz hükümetimiz çok büyük bir yatırım yapmış. Yüz milyonlarca yatırım söz konusu ve bu yatırıma hep beraber sahip çıkmalıyız. Tren seferlerinin sayısı artması için bu treni desteklemeliyiz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “15 Temmuzda şaha kalkan huzurla yaşamaya çalışan bu milletin belini bükmeye çalışan bir terör örgütüyle karşı karşıya kaldık. Geleceğimizi etkileyen tüm unsurları lanetliyorum. Uzun zamandır sayın kaymakamımızın çalışmalarını yakinen biliyorduk. Bizlerde göreve geldikten sonra yoğun bir çalışma yaparak hamdolsun vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Tren seferlerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

DUALARLA YOLA ÇIKTI
Konuşmaların ardından Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna tarafından dua okundu. Ardından da Kapıkule istikametinden gelen trene AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın eşi Fisun Kubilay  bindi ve Halkalı'ya doğru hareket etti.
 

TREN SEFERLERİ VE FİYATLARI
Kapıkule'den saat 07.10'da kalkacak olan 81721 sefer sayılı tren saat 09.53'de Çerkezköy'de olacak ve 09.56'da hareket edecek. Akşam 18.00'da Halkalı'dan kalkacak olan 81724 sefer sayılı tren ise 19.42'de Çerkezköy'de olacak. 19.44'de de Edirne'ye hareket edecek.  Çerkezköy’den gidilecek istasyona göre fiyat listesi ise, Halkalı 8 TL, Ispartakule 6,50 TL, Çatalca 5,00 TL, Velimeşe 3,00 TL, Çorlu 3,50 TL, Muratlı 6,50 TL, Seyitler 6,50 TL, Kayabeyli 8,00 TL, Lüleburgaz 8,00 TL, Alpullu 9,50 TL, Doğanca 11,00 TL, Pehlivanköy 11,00 TL, Sazlımalkoç 12,50 TL, Bahıçıvanova 12,50 TL, Şerbettar 12,50 TL, Edirne 15,50 TL, Edirne Şehir 15,50 TL, Kapıkule 17,00 TL”
 

Haber / Menşure KARDEŞ