Salayı engellemeye çalışan memur serbest

Edirne'de askeri darbe girişimin olduğu gece, halkın uyanıp sokaklara çıkması için Selimiye Camii'nden okunan salayı engellemek için elektrikleri kesmeye çalıştığı öne sürülen Edirne V

GÜNDEM 24.07.2016 18:53:00 0
Salayı engellemeye çalışan memur serbest

Askeri darbe girişiminde saat 01.00’dan itibaren camilerde sala okundu. Selimiye Camii’nin kapısına gelen bir kişi ise müezzin Y.S.’nin önüne keserek salayı durdurmak için elektrikleri kesmek istedi. Müezzin Y.S.’ye tepki gösteren şüpheli "Hangi devlet, yok artık devlet. Böyle bir emir olamaz, nerede emir? Ben de devlet memuruyum, göreve başladım" dedi.
Sala okunmasını engellemek için elektriklerin nereden kesileceğini araştıran şüpheli, müezzinin karşı çıkması üzerine camiden kaçtı. Selimiye Camii imamı Y.S.nin ihbarı üzerine camiye gelen polis ekipleri elektrikleri kesmek isteyen şüphelinin Edirne Valiliği İl Özel İdaresi’nde memur olan K.Ş. olduğunu belirledi.

 

SERBEST BIRAKILDI
Savcılık talimatıyla gözaltına alınan K.Ş., emniyetteki ifadesinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen K.Ş., adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’nın K.Ş.’nin serbest bırakılmasına itiraz edeceği öne sürüldü.

 

OKUL, DERNEK VE VAKIFLAR KAPATILDI
Edirne’de askeri darbe girişimi soruşturması kapsamında FETÖ/PYD terör örgütüne bağlı olduğu belirlenen okul, dernek ve vakıflar kapatıldı. Aile Yaşamını Destekleme ve Aileler Arası Dayanışma Derneği, Edirne Eğitimciler Derneği’nin yanı sıra Özel Edirne Lale İlkokulu, Özel Lale Ortaokulu, Özel Balkan Temel Lisesi, Özel Edirne Balkan Ortaokulu Kanun Hükmünde Kararname sonucu kapatıldı.
Fethullah Gülen’in 1959 yılında Edirne'ye atandıktan sonra şehirdeki Üçşerefeli Camii'nde imam olarak görev yaptığı dönemde konut olarak kullandığı, yıkılmak üzere iken aslına uygun olarak yeniden yapılan ve Trakya Şükrü Paşa Eğitim ve Kültür Vakfı da aynı kararname ile kapatıldı.