Kaymakam Gürbüz'e büyük onur

TSK içindeki bir grup askerin kalkıştığı darbe girişiminin ardından başlatılan FETO soruşturması kapsamında açığa alınan Diyarbakır'ın Ergani İlçe Kaymakamının yerine, Kapaklı Kaymaka

GÜNDEM 24.07.2016 16:01:00 0
Kaymakam Gürbüz

Edirne'nin İpsala Kaymakamlığı görevinin ardından Kapaklı'nın ikinci Kaymakamı olarak 8 Ekim 2014 tarihinde ilçede göreve başlayan ve bu süreçte ilçe halkı tarafından oldukça sevilen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'e çok önemli bir görev tebliğ edildi.

 

İZNİNİ YARIDA KESMİŞTİ
15 Temmuz darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, FETÖ ile ilgili olduğu gerekçesiyle Ergani Kaymakamı açığa alındı.Bu görev ise, darbe girişimi sırasında yıllık izinde olan ve iznini yarıda bırakıp hemen Kapaklı'ya dönerek görevinin başına geçen Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz'e tebliğ edildi.

 

BENİM İÇİN ONUR
Bu görevin kendisi için onur olduğunu belirten Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, "Bu dönemde bana güven duyulması gurur verici. En kısa süre içinde görevimin başına geçeceğim. Ergani'de kurum amirleri ile irtibat kuruyorum. Hem pkk, hem de FETÖ örgütüyle mücadele etmek için yola çıkacağım. Vatan savunması için canla başla çalışacağım."dedi.
Pazartesi günü Tekirdağ Valiliğinin organize ettiği milli irade yürüyüşüne katılacağını belirten Kaymakam Gürbüz, "Bu yürüyüşe halkımızın yoğun katılımını sağlayıp, Salı veya Çarşamba günü Diyarbakır'a gitmeyi düşünüyorum. Tekirdağ ve Diyarbakır Valilerimin talimatlarıyla hareket edeceğim.Vatanın her köşesi kutsaldır. Görevden kaçmak bize yakışmaz. Kritik bir süreçte özel olarak görevlendiriliyorsam Allah'a hamd ediyorum."ifadelerini kullandı.

 

ERGENE KAYMAKAMI VEKALET EDECEK
Darbe girişiminin ardından Kapaklı'daki demokrasi nöbetinde halk ile birlikte olan ve birlik ve beraberlik mesajları veren Kaymakam Gürbüz'ün ilçeden ayrılmasının ardından Kapaklı Kaymakamlığı görevine vekaleten Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak bakacak. Bu göreve geçici olarak atanan Gürbüz'ün, ilerleyen dönemlerde yayınlanacak kararname ile asil olarak bu görevin kendisine tebliğ edileceği tahmin ediliyor.