Kapaklı'da Milli Direniş ve Demokrasi Nöbeti

TSK içindeki bir gurubun darbe girişimine tepkiler sürüyor. Kapaklı Kaymakamlığı tarafından eski belediye meydanında düzenlenen 'Milli Direniş ve Demokrasi Nöbeti'ni binlerce vatandaş katıldı. Vatandaşlar

GÜNDEM 22.07.2016 13:15:00 0
Kapaklı

Kapaklı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ve Kapaklı Beldiye Başkanlığı'nın da destek verdiği 'Milli Direniş ve Demokrasi Nöbeti' eski belediye meydanında düzenlendi. Programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdür vekili Adem Tuncel, İlçe Jandarma Komutanı Tekin Oruç, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, çok sayıda siyasi, STK temsilcisi ile binlerce vatandaş katıldı.
Burada ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız okundu. Ardından da Lüleburgaz Mehteran Takımı marşlar çaldı. Ardından da semazen gösterisi yapıldı. Daha sonra da konuşmalara geçildi.

 

KANLI VE KALLEŞ BİR TERÖR SALDIRISIDIR
15 Temmuz gecesi demokrasiye pranga vurulmak ve darbe indirilmek istendiğini belirten MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, "Millet iradesi çok açık saldırı ve suikasta uğramıştır.  Türkiye'mizin diz çökmesi, omurgasının kırılması maksadıyla, şerefli Türk ordusu içine sızmış bir takım düşman işbirlikçisi ortaya çıkmıştır. TSK içindeki vatan millet düşmanları ülkemizi kana bulamak istemiştir. Yüce Türk milletinin feraseti cesareti ile milli iradeye sahip çıkılmıştır.Darbe girişiminde TBMM bombalandı ve millet iradesi yok edilmek istendi. O bombalar ise 79 milyon Türk milletine atılmıştır. 15 Temmuz akşamı yaşananlar darbe girişimi olduğu kadar, kanlı ve kalleş bir terör saldırısıdır. Milletimizin kararlılığı ile temizlenmiş, derin komplo inançla püskürtülmüştür. Ülkemize kastedenlerin yediğini içtiğini burnundan getirmek hepimizin namus borcudur. Her zaman olduğu gibi bugünde MHP olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız."dedi.

 

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI
Kısa bir konuşma yapan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ise, Kapaklı’da birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini belirterek, “Bizler de buradayız. Saldırılarda şehit düşenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Tüm Kapaklılı hemşerilerime saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

MİLLET EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE VERDİ
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Bezgin ise, "15 Temmuz akşamında cuntacılar devletimize, milletimize, demokrasimize, milli irademize darbe girişiminde bulunanlar kansız, soysuz olduklarını tüm Türkiye’ye göstermişlerdir. O ufacık beyinleriyle her şeyi hesap kitap ettiler de Allah’ın hesabını akıl erdiremediler. Millet el ele gönül gönüle vererek sokağa döküldü. Demokrasiye ve kendi iradesine sahip çıktı. Baş verdi, şehit oldu, tankların tepesine çıktı. Demirin karşısında elleri bomboş ama koskoca yürekleriyle durdular. Bu darbe girişimi, demire karşı duran koca yüreklerin darbesidir. Gece ülkesini kurtarıp, gündüz işine giden millete ise yalnızca Türk Milleti .Şu geçirdiğiniz sıkıntılı günlerde başkomutanımıza destek olarak gücümüze güç katan vatandaşlarımıza, bütün parti başkanlarına yürekten teşekkür ediyorum. Hepimizi derinden etkileyen bu birlikteliğin ülkemiz için devamını diliyorum. Başkomutanımıza suikast yapmayı ancak hayal edebilen darbecileri nefretle kınıyorum. Huzur, sevgi, birlik içinde günlerin yakın olduğuna inanıyorum. Yeter ki birbirimize sevgiyle sarılalım, gençlerimize barışı aşılayalım. Bu süreç, Başkomutanımızın da dediği gibi ‘Milli birlik ve beraberlik sürecidir.Ardından AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin,CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve MHP İlçe Başkanı İsmail Türker birlikte birlik ve beraberlik pozu verdi.

 

MANDALI’YA TEPKİ
Siyasilerin ardından konuşmak için kürsüye Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı geldi. Vatandaşlar Mandalı'yı daha önce meydanda görmediklerini belirterek tepki gösterdi ve yuhaladı. bunun üzerine Mandalı, "Şuan ayrıştırma zamanı değil. Birleştirme zamanıdır. Sizler 7 gecedir buradasınız. Ben de sizinle beraber olabilmek için köylerdeydim. Sevgili kardeşlerimle sadece Kapaklı merkezde değil köylerde beraber olabilmek için onlarla bu organizasyonu beraber tertip ettik. Buradaki değerli kardeşlerimizin böyle değişik manalar içerisinde bize böyle yuh çekenleri bireysek olarak affediyorum.  Her zamanda affetmeye devam edeceğim” diye cevap verdi.
Mandalı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizim 15 Temmuz gecesinden itibaren gidecek bir başka yerimiz yok. Bizim Türkiye'mizden başka bir alanımız yok. Ne Mutlu Türküm Diyene. Eğer Ulu Önder Atatürk bize bu coğrafyayı tahsis etmiş olmasaydı şu anda bu meydanlarda şu güzel organizasyonları yapmamız mümkün olmazdı. 8-10 askeri geçmeyen ama askerin geneline bu suçu yüklemeye çalışan insanları da bir an önce bertaraf etmeye davet ediyorum. 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulundular. Ancak başaramadılar ve başaramayacaklar. Bundan sonra meydanlarda da olmaya devam edin”

 

MEYDANLARI BOŞ BIRAKMAYIN
Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise, Kapaklılardan meydanı boş bırakmamalarını isteyerek, Demokrasi Nöbetlerinin süreceğini söyledi.
Konuşmaların ardından vatandaşlar birlikte yatsı namazını kıldı. Daha sona da Mevlid-i Şerif okundu.