Sarayiçi'nde sivrisinekle mücadele

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın talimatlarıyla kış aylarında başlatılan sivrisinekle mücadele 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanıâ€?

GÜNDEM 21.07.2016 18:13:00 0
Sarayiçi

Tunca, Meriç ve Arda nehirlerine sahip olan ve bilinçsiz ekilen çeltik nedeniyle sivrisinek sorunu yaşanan Edirne’de sivrisinekle mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalarına kış aylarında başlayan Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında güreşlerin daha nezih bir ortamda gerçekleşebilmesi için Sarayiçi’nde ilaçlama çalışmalarını 7-24 sürdürüyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Edirne Belediye Başkanlığı olarak kış boyunca sivrisinekle mücadeleyi sürdürdük. 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında Sarayiçi’nde özel bir çalışma gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmalar doğrultusunda sivrisinek ve haşeresi daha az olan bir Kırkpınar geçirmeyi hedefliyoruz. Bu sene Kırkpınar’da yaptığımız çalışma özel bir çalışma oldu. Çalışmalarımıza 7-24 devam ediyoruz. Tavuk Ormanı ve Tunca Nehri boyunca mücadelemizi ise 11 ay boyunca devam ettirdik ”diyerek tüm Edirne Halkı’nı 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ne davet eti.