Sokağa çıkma yasağı olmayacak

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş medya temsilcileri ile buluştu. Kurtulmuş özellikle OHAL ilanı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, medya mensuplarına ş

SİYASET 21.07.2016 14:03:00 0
Sokağa çıkma yasağı olmayacak

Türkiye onlarca OHAL ilan etti, onların çoğu millete karşıydı.Şimdiki OHAL millete karşı değil devletin içindeki bu yapılanmaya karşı ilan edildi.Millete karşı hiçbir şey olmayacağının sözünü veriyoruz.AİHS’nin 15. maddesi çerçevesinde sözleşme askıya alınacak, bu üç ayda sözleşme işlemeyecek.Sokağa çıkma yasağı olmayacak, temel haklardan ödün verilmeyecek.Serbest piyasa kuralların işleyişinde en ufak bir aksama olmayacak.
Anayasa 120. maddesine göre bir OHAL’dir, darbeye teşebbüs edenlerle ilgili işlemlerin süratla yapılmasına yöneliktir.Başka konularda OHAL uygulamalarına gidilmeyecek.Diğer partilerden, farklı hayat tarzlarından hiç kimsenin rahatsız olmayacağını söylüyoruz.Türkiye bu kadar büyük bir ihaneti daha önce görmedi, ancak bu badireyi atlattı.Türkiye’yi dağıtacak bir darbe hazırladıkları ortada, devletin kurumları bakımından ciddi eksiklikler olduğu aşikar.

 

İLK İŞ FETÖ'CÜLERİ TASFİYE ETMEK
İlk iş FETÖ’cülerin tasfiyesini sağlamak, sonra da eksiklikleri gidermek.En büyük teşekkür millete.Şimdi yaraları sarma zamanı.Millete yansımadan 15 Temmuz darbe girişiminin izlerini silerek, yolumuza devam etmeliyiz.Amacımız OHAL’i mümkün olduğunca kısa tutmak, inşallah 1-1,5 ay içinde işlerimizi tamamlar kaldırır ve normale döneriz.ABD’de terörü destekleyen bir papazı, Ankara İncek’te bir villada misafir edersek ne düşünürler ve hissederlerse biz de aynısını düşünüyor ve hissediyoruz.YAŞ’ın yapılmaması gibi bir kararımız, süreç normal işliyor.Emekli askerlerin çağrılacağını zannetmiyorum, TSK’nın personel zafiyetine girmeyeceği görülüyor, darbecilerin yerine atamalar hızla yapılıyor.Cumhurbaşkanlığı Muhafız alayı lağvedilebilir, ancak bu konu henüz konuşulmadı.Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Meclis’in hava savunmasının güçlendirilmesinin gerektiği ortaya çıktı.

 

BU KURUMLAR ÖZEL BİRLİKLERLE KORUNMALI
Darbeyi yapanlar, sapkın dinici inanışa bağlı, askeri diktatörlük peşinde koşan bir grup. Yarı tanrısal bir güce inanıyorlar. Cumhurbaşkanını değil imamı dinliyorlar.Darbe girişimindeki olaylarda 241 kişi hayatını kaybetti, bin 537 kişi yaralandı. 9 bin 194 kişi gözaltına alındı. 2 bin 592 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.2 bin 277 hakim ve savcı gözaltına alındı, bin 270’i tutuklandı, 730’u gözaltında. Gözaltına 6 bin 823 asker alındı. Bunlardan bin 457’si tutuklandı. 246’sı adli kontrol ile serbest bırakıldı, 87’si doğrudan serbest kaldı.