Darbe girişimine karşı tek yürek olduk

Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

SİYASET 19.07.2016 14:37:00 0
Darbe girişimine karşı tek yürek olduk

MHP Lideri Bahçeli, "15 Temmuz günü gece başlayan ve Türkiye'yi felakete götürebilecek olan bir darbe teşebbüsü mevcut siyasi iktidarın kararlı ve dik duruşu sayesinde çok kısa süre içerisinde engellenmiştir. Bu siyasi kurumlar arasında dayanışma ruhunu geliştirmiştir" derken, Başbakan Yıldırım da "Darbeyle ilgili süreç milletimiz adına başarıyla tamamlanmıştır ancak işimiz bitmemiştir. Bundan sonra Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin de ifade ettiği gibi yapacak çok işimiz var" diye konuştu.

 

BAHÇELİ: SİYASİ KURUMLAR ARASINDA DAYANIŞMA RUHUNU GELİŞTİRMİŞTİR
Başbakan Yıldırım ve MHP Lideri Bahçeli, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek, açıklamalarda bulundu. Bahçeli, 15 Temmuz günü yaşanan askeri darbe girişiminin siyasi iktidarın kararlı ve dik duruşu sayesinde çok kısa süre içerisinde engellendiğini belirterek, "Sayın Başbakan'ımızın daveti üzerine bugün saat 13.00'te bir araya gelerek, son günlerde yaşanmış olan sıcak gelişmeler üzerinde bizleri çok yönlü bilgilendirme fırsatını kullanarak, önümüzdeki değerlendirmelerde ışık tutabilecek yaklaşımlar ortaya konmuştur. 15 Temmuz günü gece başlayan ve Türkiye'yi felakete götürebilecek olan bir darbe teşebbüsü mevcut siyasi iktidarın kararlı ve dik duruşu sayesinde çok kısa süre içerisinde engellenmiştir. Bu siyasi kurumlar arasında dayanışma ruhunu geliştirmiştir. Demokrasi tercihinde ortak bir akıl hakim olmuştur ve çok kısa süre içerisinde darbenin henüz daha sonuçları net görülmemekle beraber önemli ölçüde tehlike boyutundan uzaklaştığı hissedilmektedir. Toplumumuzda rahatlama olmuştur. Normal hayat devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

 

"TÜRKİYE BİR BELADAN KURTULMUŞTUR"
MHP olarak iktidarın yanında olacaklarını bir kez daha Başbakan Yıldırım'a ifade ettiklerini vurgulayan MHP Lideri Bahçeli, "Bu konuyla ilgili siyasi iktidarın alabileceği, tekrar darbenin bütün unsurlarını ortadan kaldırabilecek, gelecekte böyle bir teşebbüse bir daha imkan tanımayacak değerlendirmelerin de MHP olarak Meclis'te temsil edilen 40 milletvekilimizle ve halktan aldığımız desteğimizle iktidarın bu gayretlerinin yanında olacağımızı Sayın Başbakan'ımıza bir kez daha ifade ettik. Türkiye bir beladan kurtulmuştur. Huzurunuzda bir kez daha Sayın Başbakan'a teşekkür ediyorum ve milletimize de geçmiş olsun temennilerimi bildiriyorum" diye konuştu.

 

YILDIRIM: DARBEYLE İLGİLİ SÜREÇ MİLLETİMİZ ADINA BAŞARIYLA TAMAMLANMIŞTIR
Başbakan Yıldırım, darbeyle ilgili sürecin millet adına başarıyla tamamlandığını ancak işlerinin henüz bitmediğini bildirerek, "15 Temmuz gecesi ülkemizin geleceğine, demokrasisine ve milli iradesine yönelik bir darbe kalkışmasını yine milletin kararlılığı ve iktidarımızın, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın dirayetiyle Allah'a şükür etkisiz hale getirmiş bulunuyoruz. Darbeyle ilgili süreç milletimiz adına başarıyla tamamlanmıştır ancak işimiz bitmemiştir. Bundan sonra Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin de ifade ettiği gibi yapacak çok işimiz var. İstiyoruz ki buna benzer acıları bu millet bir daha yaşamasın. Gençlerimizin geleceği karartılmasın" dedi.

 

"PARTİ ROZETLERİNİ BİR KENARA BIRAKARAK BELA DEF EDİLMİŞTİR"
Partilerin rozetlerini çıkararak, darbe girişimine karşı tek yürek olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: "Bu girişimin ilk anından itibaren Sayın Genel Başkan, telefonla arayarak, bu konuda yapılacak her türlü desteğe hazır olduğunu ifade etmiş ve ülkemizin, milletimizin birliği ve beraberliği yönünde açık bir irade ortaya koymuştur. Sadece destek değil, meydanlarda biz de olacağız; demiştir. Partililerimizle, taraftarlarımızla ve yine hepimizin bildiği gibi benzer şekilde diğer siyasi partilerimiz de parti rozetlerini, düşüncelerini bir kenara bırakarak teröre karşı, ülkemizi karartmaya çalışan bu terör odaklarına karşı, darbe girişimlerine karşı tek yürek olmuş ve bu bela def edilmiştir"

 

"BİZE BU HASSAS DÖNEMDE VERDİĞİ DESTEK ÇOK ANLAMLI"
MHP'nin bu dönemde verdiği desteğin çok anlamlı olduğuna dikkat çeken Başbakan Yıldırım, MHP'ye desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ederek, şunları kaydetti: "Bundan sonra yapacak işimiz var. Onu da inşallah önümüzdeki günlerde yapacağız. Türkiye'de artık gerek bölücü terör gerek darbe girişimleri halkın gündemini işgal etmekten çıkarılacak. Bir kez daha Sayın Genel Başkan'a çok teşekkür ediyorum. Bize bu hassas dönemde verdiği destek çok anlamlı. Milletimiz adına teşekkür ediyorum. Ülkemizde tabi ki farklılıklarımız var. Hepimiz aynı ten rengine sahip değiliz ama farklı olmayan bir şey var. Hepimizin gözlerinden akan yaşların rengi aynı. Ülkemiz bekası, milletimizin geleceği için her zaman bu tabloyu muhafaza etmek, bu konuda gereken fedakarlığı yapmak da biz sorumlu konumdaki kişilerin en büyük görevi olmalıdır. Baştan beri MHP ülke menfaatleri konusunda bu hassasiyeti hep göstermiştir. Bugün bir kez daha gördüm ve mutlu oldum ki mesele memleket olunca gerisi teferruattır; anlayışının bugün de sürdüğünü görmekten memnuniyet duydum"