Kışla önünde 'tank' nöbeti

TSK içinden bir grubun darbe girişimi püskürtülürken, alınan güvenlik tedbirleri de sürüyor.Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'ın emriyle, olası bir kalkışmanın önüne geçmek için gece saat 01.00 sı

GÜNDEM 18.07.2016 10:36:00 0
Kışla önünde

İş makinelerinin Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı önünde barikat kurduğunu öğrenen yaklaşık 2 bin kişi ise, askerin kalkışma yapacağını düşünerek tugayın önüne geldi. Burada vatandaşlar  askerin kışlada kalması için slogan attı. Vatandaşların tepkileri artınca, tugayın önüne Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ile AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün ve Ayşe Doğan geldi ve vatandaşları tugay önünde beklemeyi gerektirecek bir durum olmadığını belirterek, herkesin belediye önüne gitmesini istedi. Bir süre sonra da vatandaşlar Cumhuriyet Meydanında  toplandı.

 

TUGAY KOMUTANIMIZ BİZLERLE BİRLİKTE
Çok sayıda vatandaşın Cumhuriyet meydanında toplanarak demokrasi nöbetine devam etmesi üzerine, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, gece saat 02.30'da Çerkezköy'e gelerek  burada toplanan vatandaşlara seslendi.  Yaşanabilecek bir olumsuzluğa karşı tedbir amaçlı tugayın giriş ve çıkışlarının kapatıldığını belirten Vali Ceylan "Tugay Komutanımız da bizlerle birlikte hareket ediyor. Çerkezköyümüz hem halkıyla hem idarecisiyle hem siyasetçisiyle hem askeri personeliyle devletimizin, hükümetimizin yanındadır. Demokrasimizin arkasındadır.” dedi.

 

JETLER UÇUŞ YAPTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, yurt genelinde hava sahası kontrolü ve güvenlik amaçlı F-16 uçakları devriye uçuşu yaptı. Jetlerin sesini duyan vatandaşlar tedirgin olurken, bu uçuşun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yapıldığını öğrenince derin bir nefes aldılar.