Çerkezköy tek yürek odu

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kara gece olarak anılacak 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Çerkezköy sabaha kadar uyumadı. Binlerce Çerkezköylü demokrasisine sahip çıktı ve darbe girişimine sokaklarda tepki gös

GÜNDEM 17.07.2016 18:54:00 0
Çerkezköy tek yürek odu

Darbe girişiminin başladığı saatlerden itibaren Çerkezköy'de binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile sokağa döküldü. Parti gözetmeyen binler, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı önünde toplandı. Ardından vatandaşlar, Parti binası önünde yapılan açıklamaların ardından yüzlerce vatandaş bir olarak Atatürk caddesi boyunca sloganlar eşliğinde yürüdüler.Demokrasi nöbeti sabah da devam etti.
Cumartesi akşamı ise 10 binin üzerinde vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ile Atatürk Caddesinde buluştu. Buradaki darbe girişimine tepki buluşmasına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Belediye eski Başkanı Ali Ertem, Ak Parti Çerkezköy İlçe eski Başkanı Sait Yazı, Mahalle Muhtarları, STK Temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

 

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ
Burada, vatandaşlara seslenen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, "Türkiye önemli bir sınavın üstesinden geldi. Ülkemizin birlik ve beraberliğini tehdit eden ve sadece kendi ajandasına hizmet eden bu vatan hainlerinin tüm çabaları, Türk Milleti’nin sağlam iradesi karşısında bertaraf olmuştur. Konunun esası Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına, birliğine ve bütünlüğüne kasteden malum paralel yapı tarafından bir kez daha tekrarlanan hain, sinsi ve şerefsizce bir girişimdir. Fitne, zulüm ve kanla beslenen bu zihniyet, Türkiye’yi çatışma ortamına sürüklemekte, demokrasiyi, refah anlayışını ve toplumsal barışı yok etmeye çalışmaktadır.Kendi halkına silah sıkacak kadar gözü dönmüş vatanı ve kıblesi belli olmayan bu hainlerin hesap verecektir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kasteden bu kansız vatan hainlerine karşı canlarını hiçe sayarak şehit düşen Emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı olanlara acil şifa dilerim. Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” diye konuştu.

 

ÇERKEZKÖY İLE GURUR DUYMUK
Ardından şehitler için dua okundu. Daha sonra vatandaşlara hitap eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, "Darbe girişiminde bulunan subayları lanetliyorum. Bu gece bir kez daha Çerkezköy ile gurur duydum. Devletine, Milletine, Cumhurbaşkanına sahip çıkan Çerkezköy halkının kaymakamı olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Ülkemize darbe girişiminde bulunan ve başarılı olmayanların Allah belalarını versin. Tüm darbecileri lanetliyorum. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bir kez daha milli iradenin yanında olan sizlere saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Demokrasi nöbeti, sabaha kadar sürdü.