Trakya'da 3 general gözaltında

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişimine karşı başlatılan soruşturma kapsamında Edirne ve Kırklareli'nde 3 general'in de aralarında bulunduğu 172 askeri personel gözaltına alındı.

GÜNDEM 17.07.2016 18:52:00 0
Trakya

Askeri darbe girişimine ilişkin Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, 54’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve 5 askerle ilgili gözaltı kararı verildi. Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince askerler gözaltına alınırken, Tuğgeneral Hidayet Arı ise Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne çağrıldı, ardından da gözaltı kararı uygulandı.
Sivil kıyafetleriyle gözaltına alınan Tuğgeneral Hidayet Arı, Edirne Sultan 1’nci Murat Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek ifadesi için yeniden Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

 

KIRKLARELİ'DE 2'Sİ GENERAL TOPLAM 167 GÖZALTI KARARI
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişine karıştıkları iddiasıyla Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak'ın da aralarında bulunduğu toplam 167 askeri personel gözaltı alındı.

 

ÇORLU'DA 6 GÖZALTI
Çorlu'da ise, 5'inci Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görevli 6 subay, polis tarafından gözaltına alındı.