Letonya'yı salladılar

Letonya Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen Sudmalina Folk Dance Festivaline katılan Çorlu Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, büyük beğeni topladı.

KÜLTÜR SANAT 15.07.2016 17:54:00 0
Letonya

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Sudmalina Folk Dance Festivali’ne Letonya Kültür Bakanlığı tarafından belirlenen 8 kişiden oluşan seçici kurulun daveti üzerine Letonya'ya giden Çorlu Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisi büyük beğeni topladı.
Çorlu Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Barış Kop ve Koreograf Doğuş Kop, "Letonya'nın Riga, Jurmala ve Jelgava şehirlerinde gerçekleştirilen festivale ülkemiz adında Çorlu Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Gürcistan, Belarus, Ermenistan, Çin, Polonya ve Letonya dans grupları katıldı. Festivalde Karşılama ve Hora, Kaşıklı Karşılama ve Güvende, Halay türü halk oyunlarımızın yanı sıra seyirlik halk oyunlarımızı sergiledik. Festivalin teknik ve dans koordinatörlüğü Jānis Purviņš tarafından yapıldı. Katılımcılar ve protokol mensupları gösterilerimizi çok beğendiklerini ifade ederken, önümüzdeki yılda bizleri aralarında görmek istediklerini ifade ettiler ve Çorlu Belediyesi'ne teşekkürlerini ilettiler" ifadelerine yer verdiler.