Çöp plajı

Karadeniz'e kıyısı bulunan Saray'a bağlı Kastro Plajı, 9 günlük bayram tatilinde tatilcilerin akınına uğradı. Bu kalabalık ise sahili çöplüğe çevirdi. Ancak girişin ücretli olduğu sahilin iÅ?

GÜNDEM 10.07.2016 16:36:00 0
Çöp plajı

Trakya ve İstanbul'da yaşayan çok sayıda vatandaş, 9 günlük bayram tatilini fırsat bilerek, Karadeniz'in doğa harikası olan orman içindeki Saray'a bağlı Çamlıköy Tabiat Parkını tercih etti. Sahil tatil süresince tamamen doldu ve sıcaktan bunalanları Karadeniz'in hırçın dalgaları serinletti.  Tabiat parkında, yüzlerce kişi ise çadır kurarak kamp yaptı.

 

PİSLİK İÇİNDE
Sahilinde içinde bulunduğu Çamlıköy Tabiat Parkı'nı işleten firma, araç başına 12 lira ücret alırken, bu ücret tarifesi aracın büyüklüğü ve kişi sayısına göre de artıyor. Ancak özel firmanın işlettiği tabiat parkı ve sahilin pisliği ise, buraya gelen tatilcileri isyan ettirdi. Kendini bilmez çok sayıda kişi, sahile içki şişeleri,yedikleri yemeklerin atıklarını ve içtikleri su şişelerini gelişi güzel atarken, sahil şeridinde çöp yığınları oluştu. Atılan çöpler, denizi de kirletti. Tatilciler, sahilin her zaman pis olduğunu ve temizlik yapılmadığını belirterek, "Denize girmek için giriş ücreti ödüyoruz. Ancak ücreti alan firma ve yetkililer sahilin temizliğini  yapmıyor. Her taraf pislik içinde. Yetkililerin biran önce önlem almasını istiyoruz."dediler.