Otogar'da Bayram 'ZAM'mı

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla şehir dışına çıkmak isteyen vatandaşlar 13 Lira olan İstanbul otobüs biletlerinin 18 Lira olmasıyla şok yaşadı. Vatandaşlar otobüs firmalarının Ramazan BayramÄ

GÜNDEM 8.07.2016 19:58:00 0
Otogar

YENİ OTOGARLA FİYATLAR DÜŞMÜŞTÜ

Çerkezköy Otogarı’nın yeni yerine taşınması ve yeni firmaların burada faaliyete başlaması ile 17 Lira olan Çerkezköy-İstanbul bşilet fiyatları bir anda 13 Lira’ya kadar düşmüştü. Vatandaşlar ise bu duruma “Demek ki biletler 13 Lira’dan satıldığında da kar yapılabiliyormuş. Biz yıllarca fahiş fiyatlarla bilet almak zorunda kalmıştık. Ama artık rekabet olduğu için fiyatlar düştü” diyerek yeni otogarın açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirmişlerdi.

 

İSTANBUL SEYAHAT YÜZDE 23 DİĞER FİRMALAR YÜZDE 39 ZAM YAPTI

Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde faaliyet gösteren İstanbul Seyyahat firması İstanbul-Çerkezköy otobüs bileti fiyatını 13 Lira’dan 16 Lira’ya yükselterek yaklaşık yüzde 23’lük bir zam yapmış oldu. Pamukkale Seyahat, Kale Sayahat, Metro Turizm ve diğer firmalar ise 13 Lira olan İstanbul-Çerkezköy otobüs bileti fiyatını 18 Lira’ya yükselterek yaklaşık yüzde 39’luk biz zam yapmış oldu.

 

MALİYETLER ARTINCA ZAM KAÇINILMAZ OLDU

Firmalar personel ve otogar giriş maliyetlerinin artması karşısında bilet fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Maliyetlerin artması nedeniyle kendi aramızda anlaşıp 3 yıl önceki fiyatlara geri döndük” dedi. Her zaman müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarını belirten yetkililer, “Maliyetler arttı. Yakıt fiyatları arttı. Dolayısıyla biletlere zam yapmak kaçınılmaz oldu. 3 yıldır taban fiyat olan 13 Lira’da yolcu taşıyorduk. Fakat artan milyetler nedeniyle fiyatları da artırmak zorunda kaldık” dedi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ