Adını koyamadılar

Partisinin Çerkezköy'deki ilçe teşkilatının düzenlediği bayramlaşma törenine katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'da yapılması gündemde olan â?

GÜNDEM 7.07.2016 18:48:00 0
Adını koyamadılar

İTİRAZIMIZI YAPTIK

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Ramazan Bayramı’nın birinci günü teşkilat binasında bayramlaşma töreni düzenledi. Törene CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyikşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, ilçe yönetimi ve çok sayıda partili katıldı. Bayramlaşma töreninde gündeme dair açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Bayrak, Tekirdağ’da yapılması planlanan Geri Gönderme Merkezi hakkında konuştu. Albayrak, “Burası Tekirdağ’a getirilen Suriyeliler için mülteci kampı mı olacak? Yoksa Geri Gönderme Merkezi mi? Nedir bilemiyoruz. Adını koyamadılar. Biz itirazımızı yaptık. Sonuna kadar da mücadele edeceğiz” diye konuştu.

 

İNSANLAR USANDI

Hükümetin bu konudaki nyeti ile yapılan işin farklı olduğunu kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise “Tekirdağ’a getirilen Suriyeliler, sınırı yüzerek geçmeye çalışırken denizden toplanarak getirilenlerdir. Bunun adını daha koyamadılar. Geri gönderme kampı diyorlar ama niyet başka uygulama başka. Tekirdağ halkı bu konuda tedirgindir. Bölgede huzursuzluk yaşanmaması için bu insanlar buradan gönderilmelidir. Tekirdağ halkını bu kadar germeye gerek yok. İnsanlar artık gerginlikten usandı. Huzur istiyor. İnşallah hükümet kararından vaz geçer” dedi.

Bayramlaşma töreni sonrasında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçe merkezindeki bazı kahvehaneleri dolaşarak vatandaşlarla da bayramlaştı. Bayramlaşmada vatandaşlar Albayrak ve Akay’a büyük ilgi gösterdi ve başkanlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.