Kazak Gölü'nde Can Pazarı

Kapaklı'nın gözde mekanlarından Kazak Gölü'nde önceki gün gece saat 00.00 sıralarında yaşanan korkunç kazada adeta can pazarı yaşandı. İki arkadaşın içinde bulunduğu araç, henÃ?

GÜNDEM 3.07.2016 14:13:00 0
Kazak Gölü

İki arkadaşın göl kenarında araçlarıyla göle uçmalarının ardından yaşananlar bazı soruları da beraberinde getirdi. Kazak Gölü kenarında hiçbir güvenlik önleminin olmaması ile birlikte aracın göle uçmasıyla yaşanan panik, az kalsın iki gencin canına mal oluyordu. 34 UM 7454 plakalı araçla göl kenarında sohbet eden Halis Can Aydın ve Suat Sağlam, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı aniden araçları ile birlikte göle uçtu. Çevredeki vatandaşlar iki genci kurtarmak için adeta seferber oldular.

 

DUYARLI VATANDAŞLAR TARAFINDAN ARAÇTAN ÇIKARILDILAR

Vatandaşlar ilk olarak gölde bulunan kurtarma botu ile suya girmeyi düşündüler. Fakat bunda başarılı olamadılar. Çünkü görevli o sırada olay yerinde bulunamadı. Bunun üzerine botun kilitli bulunduğu odaya gidildi. Vatandaşlar burada da kapıya bağlanmış köpekle karşılaştılar. Kısa bir sürede köpekle yaşadıkları sıkıntıyı gideren vatandaşlar, odanın kilitli kapısını kırarak kurtarma botunu alıp arabanın göle uçtuğu noktaya gittiler. Duyarlı vatandaşlardan Melikşah Özen, Mustafa Batum ve Sami Cün’ün gayretleriyle iki genç, kıyıdan 20 metre mesafede sulara gömülen aracın sol camından çıkartıldı.

 

TEKİRDAĞ’A SEVK EDİLDİ

Durumu ağır olan iki genç, olay yerine çağırılan 112 ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki müdahalenin ardından Suat Sağlam adlı genç hastanede müşahede altına alınırken; durumu daha ağır olan ve kalbi duran Halis Can Aydın ise Özel İrmet Hastanesi'ne sevk edildi. Can Aydın, burada yapılan ikinci müdahalenin ardından durumun ciddiyetini koruması üzerine Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

 

ARAÇ 20 METRE UZAKTA BULUNDU

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevli eğitmen dalgıç Yavuz Çelik ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Başkanlığı’nda görevli Dalgıç Ömer Gezgin su altında kör dalış adı verilen yöntemle uzun ve zorlu aramalar sonucu aracı düştüğü noktadan yaklaşık 20 metre uzaklıkta buldu. Araç vinç yardımıyla kıyıya çıkarıldı. Gölden çıkartılan araçta bulunan kimlikle sabah saat 04.45’te polis araç sahibine ulaştı. Kazada ağır yaralanan Halis Can Aydın'ın babası Muzaffer Aydın'a telefonla ulaşan polis baba Aydın’a kaza haberini verdi.

 

HİÇBİR ÖNLEM ALINMADI

Dördüncü kez Kazak Gölü’nde benzer bir kazanın yaşandığını dile getiren vatandaşlar, “Kazak Gölü’nde şimdiye kadar bu tür kazalar için hiçbir önlem alınmadı. Gölün kenarını çevreleyen tahta bariyerler, bu gibi kazalara adeta davetiye çıkarıyor. Bundan sonra 

meydana gelebilecek kazalar için belediyenin ne gibi önlemler alacağı merak ediliyor. Vatandaşların aileleriyle piknik yapmaya gitti bu alanda gece gündüz içki tüketilmesi de bizleri rahatsız ediyor” dedi. Sudan çıkartılan aracın el freninin çekik olduğunu gören vatandaşlar, “El freni çekikken araç nasıl oldu da göle uçtu, akıl alır gibi değil” diye konuştu.

 

TEKİRDAĞ’DAN KÖTÜ HABER GELDİ

Nöbetçi Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Yüksel Günarslan olay yerine gelmezken cumhuriyet savcılığınca başlatılacak soruşturma kapsamında kazanın oluş şekli ve karanlıkta kalan yönleri aydınlatılacak. Kazakgölünde gecenin ilk saatlerinde başlayan kabus dolu dakikalar sabahın ilk ışıkları ile Tekirdağ'dan gelen haber herkesi üzdü. Çerkezköy Devlet Hastanesi’nden Özel İrmet Hastanesi’ne, oradan da Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne sevk edilen ve durumu ağır olan Halis Can Aydın’ın hayatını kaybettiği öğrenildi. Halis Can Aydın’ın cenazesi Merkez Osmanlı Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Polis şimdi araç içerisinde yaklaşık 40 dakika oturan iki arkadaşın nasıl göle uçtuğunu araştırıyor. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ