Dal koptu, halk koştu

Edirne'de yaklaşık 2 asırlık anıt çınar ağacının büyük bir dalı koparak yere düştü. Olayda kimse yaralanmazken, vatandaşlar kireçlenme ve romatizmaya iyi geldiğini söyleyerek yaprakları

GÜNDEM 26.06.2016 18:24:00 0
Dal koptu, halk koştu

Meydan Mahallesi, Yediyol Ağzı Sokak üzerinde bulunan ve Edirne Belediyesi tarafından anıt ağaç olarak işaretlenip 2005 yılında 160 yaşında olduğu tescillenen dev çınar  bir dalı gürültüyle koparak yere düştü. O sırada hemen yakındaki taksi durağının sürücüleri dalların çatırtı sesiyle uzaklaşırken, olayda yaralanan olmadı. 30 metre yüksekliğindeki dev çınar ağacından dalın koptuğunu görenler ise ayaklardaki kireçlenmeye ve romatizmaya iyi geldiğini söyleyerek yapraklarını toplamaya başladı. 

 

KAÇTIK
Çınar taksi durağı sürücülerinden Erdem Kaçan, ağaçtan sesler gelmeye başlayınca kaçarak uzaklaştıklarını söyledi. Olay sırasındı yaya kaldırımında kimsenin olmadığını ifade eden Kaçar, “Ben o sırada aracımı en öne çekmiştim. Sonra dallardan sesler gelmeye başlayınca araçları sıradan çektik. Ağacın altındaki bankta oturanlar vardı, onlar da uzaklaştı. Daha sonra da ağacın dalı aşağı düştü. Normal zamanlarda kalabalık olan yaya kaldırımında kimse yoktu” dedi.

 

“DOKTORLARDAN DUYDUK”
Yoldan geçerken dalın koptuğunu görerek yapraklarını şifa olması için topladığını belirten Hayrettin Baran ise, “Televizyonlardaki sağlık programlarında çınar ağacı yapraklarının kireçlenme ve romatizmaya iyi geldiğini duymuştum. Topladığım yaprakları kurutup daha sonra kaynatacağım ve suyu içeceğim. İyi geldiğini söylediler, herkes onun için yaprak topluyor” diye konuştu.
İhbar üzerine gelen Edirne Belediyesi ekipleri de elektrikli testere ile ağacın büyük dallarını yoldan kaldırmak için çalışma başlattı. Görevlilerin uyarısına kulak asmayan vatandaşlar ise temizlik çalışmaları sırasında yaprak toplamaya devam etti. Ekiplerce kesilerek küçük parçalara ayrılan ağaç dalı daha sonra araca yüklenerek yaya kaldırımı temizlendi.