Esrarengiz cinayette FETÖ/PYD iddiası

41 polis hakkında yakalama kararının çıkarıldığı soruşturma dosyasında, 5 yıl önce esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan, bir kaç hafta sonra da Düzce'nin Akçakoca ilçesinde denizde cesedi bulunan Ha

GÜNDEM 24.06.2016 18:05:00 0
Esrarengiz cinayette FETÖ/PYD iddiası

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü "FETÖ / PDY soruşturması" operasyonlarında hedef Kırklareli Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan ve aralarında üst düzey olanlarının da bulunduğu polisler.Söz konusu soruşturma sürüyor. Şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul merkezli,Kırklareli ve Ankara'nın da arasında bulunduğu 22 ilde 41 şüpheli polisi yakalamak için eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar kapsamında 30 şüpheli polis gözaltına alındı. 1 polisin cezaevinde bulunduğu belirlendi. 10 polisin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

 

SAHTE RAPORLA DİNLEME
Edinilen bilgiye göre, soruşturmanın konusu 2011 yılı ve öncesinde yapılan ve hukuksuz olduğu belirtilen dinlemeler.Bu soruşturmanın şüphelisi olan polislerin o dönemde Haydar Meriç'in Fetullah Gülen hakkında kitap yazacağını belirlediği ve Meriç'i sahte raporlarla dinledikleri belirlendi.

 

CESEDİ DENİZDE BULUNDU
Bu sırada esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Meriç'in elleri bağlı cesedi Akçakoca'da denizde bulundu. Şüpheli polislerin bu cinayetle ilgili delilleri de kararttıklarının tespit edildiği belirtiliyor.Bu arada o dönemin hem Emniyet Genel Müdürlüğü hem de İstanbul İstihbaratı'nda görevli özel ekiplerinin, Meriç'in yazacağı belirtilen Fettullah Gülen hakkındaki kitabın ele geçirilmesi için yoğun çaba gösterdiğinin tespit edildiği belirtiliyor.
Gözaltına alınan şüphelilerin, 'Terör örgütü kurmak ve üye olmak', 'Haberleşmenin gizliliği ihlal', 'Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması', 'Kişisel verilerin hukuka aykırı elde edilmesi', 'Resmi belgede sahtecilik', 'İftira', 'Tehdit' ve 'Zorla alıkoyma' suçlarından haklarında işlem yapılacağı öğrenildi.