Eve ekmek götüremiyoruz

Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'nde taşeron firmada çalışan ve hastanenin temizlik işlerini yapan 50 işçi, maaşlarının geç yattığını belirterek iş bırakma eylemi yaptı. İşçiler, ma

GÜNDEM 23.06.2016 18:14:00 0
Eve ekmek götüremiyoruz

Edirne Sultan 1’inci Murat Devlet Hastanesi taşeron firmada çalışan 50’e yakın temizlik işçisi ücretlerinin geç ödenmesi ve aylıklarından yönetim tarafından mesai ücretlerinin ‘fazla para yatmış’ bahanesiyle kesildiğini öne sürerek hastane bahçesinde eylem yaptı. İşbaşı yapmayan temizlik işlerine hemşire ve bazı hastane personeli de destek verdi. Hastane acil servis girişinde toplanan grup için polis ve özel güvenlik personeli tedbir aldı. 

 

“HEP GEÇ YATIYOR”
Acil önünde toplanan kalabalık adına konuşan temizlik işçisi Halil İbrahim Aktaş, aylık ücretlerini 1-2 ay geç aldıklarından dolayı böyle bir eylem yapma kararını aldıklarını söyledi. Paralarının geç yatmasıyla zor durumda kaldıklarını ifade eden Aktaş, “Eve ekmek götüremiyoruz. Sıkıntımızı söylediğimizde bizi işten çıkarmakla tehdit ediyorlar. Yönetim her ay bize paramızı geç yatırıyor. Taşeron firmaya sorduğumuzda sizin paralarınızı yatırdık diyorlar. Yönetim ise, karışıklık oldu isim listesine göre yatırıyoruz. :ekleyin 3 güne yatar diye bahane ederek sallıyor. Biz 45 gündür para alamıyoruz. Eve götürecek ekmek parası cebimizde yok. Yıllardır hep böyle. Sekreterlerin yatar, güvenliklerin yatar, temizlik işçilerinin yatmıyor. Geçtiğimiz 2009 yılında 2 aylık ücretimiz hiç yatmamıştı, mahkemeye verdik sonra yattı. Bizi insan yerine koymuyorlar o yüzden böyle eylem yapıyoruz. Paramız yatana kadar temizlik yapmayacağız” dedi. 

 

SAVCILIK İDDİALARI İNCELİYOR
Ardından kadın, erkek temizlik işçilerinden oluşan kalabalık alkışlayarak hastane yönetimini protesto etti. Eylem yapan temizlik işçileri hastane güvenliği tarafından dışarı çıkarıldı. Burada bir süre bekleyen işçiler, yönetimin konuşmak için çağırmasıyla eylem son verdi. Temizlik işçilerinin şikayeti üzerine Edirne Cumhuriyet Savcılığı’nın iddialara ilişkin inceleme başlattığı bildirildi.