New York'taki engelliler konferansına katıldılar

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, New York'ta Birleşmiş Milletlerce düzenlenen Engelliler Konferansı'na Edirne Kent Konseyi Engelli Çalışma Grubu Başkanı Nebahat Çavuş

GÜNDEM 23.06.2016 18:07:00 0
New York

New York’ta iki gün süren konferansta, Edirne Belediyesi olarak, Edirne’de engellilere yönelik gerçekleştirilen çalışmaları ayrıntısıyla aktardıklarını belirten Tanrıkulu, konferansa çok sayıda ülke temsilcisinin katıldığını ifade etti. Tanrıkulu, “Edirne Belediye Başkanlığı olarak, Birleşmiş Milletler’in New York’taki binasında engellilerle ilgili iki gün süren bir toplantımız vardı. Orada yaptığımız çalışmalarda engellilere yönelik yapılan çalışmaları yerinde inceledik.Konferansa Kanada’dan, Sudan’dan, Pakistan’dan, Birleşmiş Milletler’den, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’nden yetkililerin olduğu bir komisyonla konusu ‘Taahhütten Eyleme’ olan bir yan etkinlik gerçekleştirerek, Edirne Belediye Başkanlığı’nı temsilen katıldık. ” dedi.
Birleşmiş Milletler’deki Engelliler Konferansı’nda 15 ayrı platformda uzman kişilerle farklı farklı engellilik konularıyla ilgili çalışmalar yapılarak, birer çalıştay gerçekleştirildiğini belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, “Bizim bulunduğumuz grupta, Türkiye’de kurulan Dünya Engelliler Vakfı Başkan Yardımcısı Necdet Öztürk’le birlikte idik. Dünya çok farklı yerlerinden farklı engelli dernekleri vardı. Toplantılarda, Edirne Belediyesi’nin Edirne Şehri’nde daha önce neler yaptığını, neleri yapmak istediğini, şuan da uygulamaya konulmaya hazırlanan projelerimizi aktardık.Edirne Belediyesi olarak şehrimizde engellilere yönelik yaptığımız şarj istasyonlarını, Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ayrıntısıyla anlattık. Bu bağlamda da Edirne Belediyesi’nin güçlü bir şekilde temsil edilmesi bizi çok mutlu etti ve Birleşmiş Milletler’de Edirne Belediyesi tanınır oldu. Toplantıların çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü dünyada iletişim çok hızlı gerçekleşiyor ve etkileşimde çok hızlı oluyor. Dünyadaki bu etkileşimi, orada birebir yaşadık.” diye konuştu.

 

 

GÖZLEMLEDİK
Tanrıkulu, Nebahat Çavuş ile birlikte katıldıkları Engelliler Konferası’nda, New York Şehri’nde engellilere, çocuklara, yaşlılara yönelik çalışmaları birebir gözlemlediklerini söyledi. Tanrıkulu, New York Şehri’nin dizayn edilişi ve çok geniş bir alana yayılmış olması nedeniyle gerekli alt yapı çok uzun zamandır hazırlanmış durumda. Engellilere yönelik yapılan çalışmaları da bizzat yerinde gördük. New York’ta metro giriş-çıkışları, engelli taksilerini, toplu ulaşım araçlarını inceledik. Şehirde özel engelli taksileri var. New York’ta, engelli erişimi ile ilgili şehrin dizaynı çok uzun zamandır o bölgelerde tamamlanmış durumda.İnşallah Edirne’mizde de engellilerimize yönelik tüm bu çalışmaları uygulamaya koyarız."dedi.