Gümrükler gurbetçi sezonuna hazır

Edirne Valisi Günay Özdemir, gece yapılan çalışmaları yerinde görmek için Bulgaristan'a açılan Kapıkule Gümrük Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

GÜNDEM 21.06.2016 18:35:00 0
Gümrükler gurbetçi sezonuna hazır

Ziyarette Kapıkule Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Şenol Levent Elmacıoğlu ve Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan da yer aldı.Yolcu peronlarında bir süre  incelemelerde bulunan Vali Özdemir'e Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın tarafından gümrük işlemleri hakkında bilgi verildi.

Burada, gazetecilere yaklaşan gurbetçi sezonu öncesi yaşanabilecek yoğunluklarla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Özdemir, yaz ayının gelmesi ile birlikte Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşayan gurbetçi vatandaşların yoğun olarak Türkiye’ye geldiğini ifade ederek “Dünyanın en büyük ve modern sınır kapılarından biri olan Kapıkule yaz sezonuna hazır bulunmaktadır. Bulgaristan gümrük yetkilileri ile yapılan görüşmelerin ardından koordineli olarak gerekli önlemleri aldık. Gümrük ve polis teşkilatına personel takviyesi yaptık.  Her yıl binlerce vatandaşımızın kullandığı sınır kapımızda önemli bir sorunun yaşanmayacağını tahmin ediyorum” dedi.