Optimed'ten Kapaklı'ya hastane müjdesi

Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Recep Çalışkan, Kalp ve Damar Cerrahisi ünitesinin kısa süre içinde hizmete gireceğini söyledi. Çalışkan ayrıca, Kapaklı'ya yeni bir hastane için proje çalÄ?

YAŞAM SAĞLIK 19.06.2016 16:51:00 0
Optimed

Hastanenin başhekimlik görevine getirilen Op.Dr. Recep Çalışkan, düzenlediği basın toplantısı ile hastanedeki çalışmalar ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi verdi. 2007 yılında 8 doktor ile bir araya gelerek hastanelerini kurduklarını belirten Op.Dr. Recep Çalışkan, "Hastanemizin temel ilkesi bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında insanlarımızın  yaşam kalitesini yükselterek  sağlıklı kalabilmelerine katkıda bulunmak ve sağlık sorunlarına en kısa sürede, en doğru çözümü üretmektir.Geride bıraktığımız 9 yıl içerisinde Optimed’i daha ileriye taşıma ve bölge halkına sağlık alanında geniş imkanlar sunmayı amaçladık.Bu amaç doğrultusunda yeni binamızın inşaatı tamamlandı ve faaliyete girdi. Böylece yatak kapasitemiz 240’a çıktı. Ayrıca Trakya’da bir ilki gerçekleştirerek hastalarımızın nakli için yeni binamızda birde helikopter pisti faaliyete girdi. Tabiki bu süreç kolay olmadı. Tatlı bir stres ve yoğunluk içinde hastalarımıza bu yoğunluğu hissettirmeden bütün bu yatırımları başarı ile gerçekleştirdik.Başarının ancak bilgili,deneyimli,güler yüzlü,samimi ve işini seven bir ekiple mümkün olduğunun farkındayız.Ekip çalışmasına olan inancımız,çağdaş teknolojinin imkanlarını yanınıza alarak,insan sağlığında yüksek standartlara ulaşma amacınıza kolaylık sağlamaktadır.”dedi.

 

BAŞHEKİMLİK GÖREVİMİ TEKRAR DEVRALDIM
Hastanede yönetim bazında da bazı değişiklikler olduğunu belirten Çalışkan,"Daha önce de üstlenmiş olduğum Başhekimlik görevimi tekrar devraldım. Optimed Hastanesi Başhekimi olarak, öncelikle bölge halkımıza,doktor ve personelimize teşekkür ediyorum."dedi.

 

İLK BİNA KADIN DOĞUM VE ÇOÇUK HASTANESİ OLACAK
Şuan çeşitli branşlarda sağlık hizmeti veren 50 doktor kadrolarının bulunduğunu belirten Başhekim çalışkan, "Zaman içerisinde bu sayı daha da artacaktır. Özel Çerkezköy Optimed Hastanesi ve Özel Optimed Çorlu TIP Merkezi olarak toplam 500 çalışanımız var. Hastanemiz ilk hizmete girdiği günden bu yana ilçe halkımıza ve tüm bölge ve Trakya halkımıza en iyi şekilde sağlık hizmeti vermek için çalışıyoruz ve halkımızın güvenine de teşekkür ediyoruz.İlk  hizmete giren Optimed Hastanemizin ilk binasını kısa bir süre içerisinde ayrı bir hastaneye dönüştüreceğiz.Bölgemizde ihtiyaç duyulan Kadın Hastalıkları ve Doğum ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi olarak düzenleyeceğiz. Yani burası kısaca kadın ve çocuk hastanesi olacak. Şu andaki buradaki tüm poliklinikler ve diğer bölümler de yeni binamıza taşınacak burası da yeniden düzenlenecek.” ifadelerini kullandı.

 

KVC KURULACAK
Kalp ve Damar Cerrahisi'ni (KVC) faaliyete geçirmek istediklerini belirten Başhekim Çalışkan, "Açık kalp ameliyatı bölümü için çalışmalar başlatıldı. Kısa süre içerisinde konusunda uzman ekibimizi oluşturacağız ve yılbaşına kadar hastanemizde bu servisi açacağız."dedi.

 

100 TAK KAPASİTELİ HASTANE
Yeni bir hastane müjdesi de veren Başhekim Op.Dr. Çalışkan, "Kapaklı Optimed Hastanesi içinde kısa süre içinde girişimlere başlayacak. Optimed Hastanesi olarak elimizde üçüncü bir hastane açma ruhsatımız bulunuyor.Son yıllarda hızla nüfusu artan Kapaklı ilçemiz için  tam donanımlı bir hastane yapmayı kararlaştırdık.Kapaklı Optimed Hastanesi olacak olan hastane yeri için çalışma başlattık.Kapaklı ilçemize yapacağımız hastane 70 yada 100 yataklı bir hastane olacak. Bu konuda proje çalışmalarını yakında başlatıyoruz.”dedi.
 

 

Haber / Menşure KARDEŞ