Kurultay başladı

MHP'de mahkemenin görevlendirdiği çağrı heyetinin belirlediği tüzük kurultayının yapılacağı Büyük Anadolu Otel önünde sabahın erken saatlerinden itibaren delegeler toplanmaya başladı.

SİYASET 19.06.2016 14:07:00 0
Kurultay başladı

Yaklaşık 3 kilometre yürüdükten sonra otele girmek isteyen partililer ve polisler arasında sık sık tartışma yaşandı. Delege olmayanları arama noktasından geçirmeyen polisler, başkasına ait kimliklerle otele girmek isteyenleri fark edince geri çevirdi. Kendini polis olarak tanıtan bir kişinin salona girmek için girmekte ısrar eden partililer arasında izdiham yaşandı ve arbede çıktı.

 

AKŞENER, SALONA 'MERAL BAŞBAKAN' SLOGANLARIYLA GİRDİ
Kurultayın yapılacağı salona ilk olarak MHP Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan sonrasında Ümit Özdağ ve Koray Aydın geldi. Meral Akşener ise salona 'Meral Başbakan', 'Durma ilerle bozkurtların seninle' sloganları eşliğinde giriş yaptı.

 

ÇAĞRI HEYETİ SÖZCÜSÜ 'PSİKOLOJİK SAYI 900'Ü' GEÇMEK ADINA İMZA İSTEDİ
Çağrı Heyeti Sözcüsü Ayhan Eren, üst kurul delege sayısı olarak yeterli sayıya ulaşıldığını belirtti. Ayhan Eren, psikolojik sayı olan 900'ü geçmek adına imza atmadan salona giren delegelerden hazirun cetveline imza atmalarını istedi. Eren sık sık partilileri protokolün önünden ayrılması için anons yaptı.
Ayhan Eren'in toplantı yeter sayısı duyurusundan sonra delegeler bozkurt işareti yaparak 'Alparslan Türkeş'in askerleriyiz', 'Bozkurt Koray', 'Meral Başbakan' sloganları atıldı. 
Salonda Atatürk ve MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in posterinin yanından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin resminin de olması dikkat çekti. Öte yandan, tüzüğün değişebilmesi için çağrı heyetinin ilanına göre 1186 delegeden salt çoğunluk aranırsa 595 imza gerekiyor. 

 

752 DELEGE İMZA VERDİ
Çağrı Heyeti, Noterin verdiği sayıya göre 752 delegenin imzası olduğunu, 50 delegenin de imza atmak için beklediğini açıkladı.