Evi ve arabayı ateşe verdiler

Muratlı'da, aralarında husumet olduğu öne sürülen iki aile arasında çıkan olaylarda, bir ev ve otomobil ateşe verilirken, 3 kişi yaralandı. Olayları, çevik kuvvet polisi güçlükle önledi.

GÜNDEM 17.06.2016 18:17:00 0
Evi ve arabayı ateşe verdiler

Olay, Turan Mahallesi 6’ncı Sokak'ta meydana geldi. Çoğunlukla Roman vatandaşların yaşadığı mahallede, aralarında daha önceden husumet bulunan iki aile arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. İddiaya göre, 56 yaşındaki H.Y., karşı ailenin fertlerinden 30 yaşındaki B.İ., 43 yaşındaki S.İ. ve 49 yaşındaki K.K.'yi tabancayla vurarak ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen polis ekipleri mahallede geniş güvenlik önlemi aldı. Yaralılar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından tedavileri için Muratlı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 

 

MAHALLE KARIŞTI

Mahallede toplanan öfkeli kalabalık ise, polisin güvenlik önlemi almasına rağmen 3 kişiyi yaralayan H.Y.’nin park halindeki aracı ile evini ateşe verdi. Olayların daha da büyümesi üzerine Tekirdağ ve Çorlu’dan da çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Şüpheli H.Y. gözaltına alınırken, polis kalabalığı havaya ateş edilerek ve biber gazı kullanarak dağıttı. İtfaiye ekipleri yangını söndürürken, ev ve araç kullanılamaz hale geldi.
Muratlı Kaymakam Vekili Şahin Demir ve Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe de olay yerine gelerek bilgi aldı. Polis, MOBESE ve çevredeki güvenlik kameralarının görüntülerini incelemeye alarak, görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu. Tekrar gerginlik yaşanmaması için polis geniş güvenlik önlemi aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.