Bürokratlara yakışmadı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin bulunduğu üç ilçeye yaydığı iftar programlarının ikincisini Saray'ın ardından Kapaklı'da verdi.

GÜNDEM 16.06.2016 18:00:00 0
Bürokratlara yakışmadı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüğü Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyeliğinden, geçtiğimiz günlerde 'ilçenin menfaatine kararlar alınmadığı' gerekçesiyle istifa eden ancak kendisinin Yönetim Kurulu Başkanı olmaması nedeniyle de istifa ettiği söylenen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'ün 3 bin 500 üyesi bulunan odanın, mülki idare amiri olduğu ilçede verdiği iftar yemeğine katılmaması tepkileri de beraberinde getirdi. Çok sayıda kişi, ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva ile arasının bozuk olduğu bilinen Kaymakam Gürbüz'ün, kişiyi değil, kurumu görerek iftara katılması gerektiği görüşünü paylaştı.

 

BÜROKRATLAR DA KATILMADI
Kapaklı'daki Lidya Garden'de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen iftar yemeğine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'ün katılmaması nedeniyle, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu ve Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş da katılmadı. Kaymakam Gürbüz ile Emniyet Müdürü Barın ise aynı gün Çerkezköy'de verilen başka iftara katıldı. ÇTSO'nun Saray'da verdiği iftar yemeğine protokol üyeleri tam kadro katılmıştı.

 

HOCA ÇERKEZKÖY'DEN GELDİ
İftar yemeği öncesi akşam ezanını okuyacak ve yemek duası yaptırması için Kapaklı'dan bir hoca yada imam bulunmaya çalışıldı. Ancak, protokol üyelerinin iftara katılmaması imamları da tedirgin edince Kapaklı'dan bir din adamı iftara getirilemedi. Bunun üzerine Çerkezköy'den bir imam geldi.

 

İKİNCİ İFTAR KAPAKLI'DA VERİLDİ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) tarafından bu yıl verilecek iftar yemeğinin ikincisi Kapaklı Lidya Garden'de düzenlendi. İftar öncesi,  ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva ile yönetim kurulu üyeleri, davetlileri kapıda karşıladı ve tek tek tokalaştı.
İftar yemeğine ÇTSO Üyelerinin yanı sıra, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Erkan, Çerkezköy Belediye eski Başkanı Remzi Garip, ÇTSO'nun kurucu meclis başkanı Zafer Avcılar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.Ezanın okunmasının oruçlar açıldı ve dualar okundu.

 

DOST YÜZÜ GÖRMEK İÇİN GÜZEL BİR FIRSAT
Daha sonra ise konuşmalara geçildi. Açılış konuşmasını yapan ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva, Ramazanların, ibadet ve sevap kazanmak olduğu gibi, iftar vesilesiyle bir araya gelip dost yüzü görmek için de güzel bir fırsat olduğuna dikkat çekerek, "Biz de iftarımızı siz değerli dostlarımızla birlikte açmanın sevinci ve mutluluğu içindeyiz. Sizlerle birlikte iftar açmak, bu güzel insanlarla bu güzel sofralarda bulunmak, Kapaklı sevdalısı herkes için bir onurdur, bir şereftir. Çünkü sizler bu şehrin üretenlerisiniz, işadamlarısınız, Esnafı, tüccarı, işverenisiniz. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak da her biriniz, bizim gururumuzsunuz, onurumuzsunuz"dedi.

 

11 ODA ORTAK HAREKET EDECEĞİZ
ÇTSO’nun bu yıl bir ilke imza atacağını belirten Kozuva, sözlerini şöyle sürdürdü: Bölgedeki iş adamlarını dünya markası firmalarla buluşturmayı amaçlıyoruz. Ulm TSO ile yaptığımız protokol çerçevesinde, Trakya'daki 11 Ticaret ve Sanayi Odamız ile ortak hareket etme kararı aldık. Ekim ayında Stuttgart'ta gerçekleşecek olan Global Connect 2016 fuarına tüm Trakya'dan değerli iş adamları ve üyelerimizle Trakya çıkarması planlıyoruz. Böylece siz değerli sanayicilerimizi, işadamlarımızı ve üyelerimizi dünya markası firmalarla buluşturmayı amaçlıyoruz.Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman üyelerimizin yanında ve hizmetinizdeyiz.

 

MANDALI'DAN ÇKSO OLSUN ÖNERİSİ
Kozuva'nın ardından kürsüye çıkan ve Keapaklı'nın ilçe olma sürecini anlatan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "
6 Aralık 2012 bizim dönem noktamızdı. Ya Çerkezköy'ün mahallesi olacaktık, yada ilçe olacaktık. Yasa bizi zenginleştirmiş oldu. Kapaklımızda çeşitli partilere mensup arkadaşlarımız vardı. Arkamızda dik durdular. 550 milletvekili Kapaklı'nın arkasında durdular  ve Cumhurbaşkanın onayı ile ilçe olduk. Yerel yönetim olarak yaptırım gücümüzü değerlendirmeye aldığımız da maalesef hala Tekirdağ’ın il merkezinden yönetiliyorduk. Kaymakamlık ve diğer daire amirleri geldikten sonra 30 Nisan 2014 tarihinden sonra ilçe olduğumuzu beyan ettik. Çerkezköy, Kapaklı ve Saray Ticaret Odası inşallah  ismi bu şekilde değişir, rdaha öncede birçok kez oda yönetimine bu talebimizi ilettik. İsim değişirse bir bütün oluruz. Çerkezköy'ün isminden gocunmuyoruz. Onu bu şekilde yaptığımız takdirde güzel bir şekilde o yatırımları nasıl Çerkezköy’e yapılıyorsa aynı yatırımları da Kapaklıya bekliyoruz. Üye arkadaşlarımızı yönetim kuruluna, denetim kuruluna alıyorsunuz. Kardeşlik unsurunda Çerkezköy TSO yönetiyorsunuz."dedi.
 

MAHKEMEYE VERECEĞİM
Mandalı, sözlerini şöyle sürdürdü: Sanayimiz ÇOSB’ye biz defalarca söylememize rağmen ÇOSB Kapaklı ismini benimseyemedi. Sınırlarının 2/1 olmasına Kapaklı'da. Çerkezköy-Kapaklı OSB olarak değiştirmemiz gerekiyor. Bizim kurulmuş olan Kapaklı OSB Müdürlüğü var. Hala direniyorlarsa önümüzdeki günlerde yasalar çerçevesinde onları mahkemeye vereceğim. Onları 1/2 olan coğrafyanın Kapaklı OSB’ye dahil etmek için uğraş vereceğim. Bunu yapma zaruretim var. Yerel anlamda ve büyükşehir kanunu ile ilgili sanayici arkadaşlarımız iyi bilirler. Yüzde 6 vergilerini büyükşehre verilmesi gerekiyor. Üretim yapan sanayici arkadaşlarımızın neredeyse yüzde 95’i İstanbul’a gidiyor. Biz sizin çöpünüzü alıyoruz, diğer hizmetlerini yapıyoruz. Siz vergilerinizi İstanbul’a ödüyorsunuz. Bu konuyla ilgili olarak valimiz olmak üzere büyükşehir ve 11 ilçe belediyesi olarak çözeceğiz.

 

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ
Konuşmaların ardından,Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi içinde faaliyet gösteren ve 2015 yılında gerçekleştirdikleri ihracat ve sağladıkları istihdamla bölgemize büyük katkı sağlayan firmalar için düzenlenen ödül törenine geçildi. İhracatta ilk üç sırayı alan ElkonElevatör Konveyör ve Makina San. Tic.A.ş.,PoliyaPoliester San. Tic. Ltd. Şti. ve Yavuzlar Plastik San. Tic. Ltd. Şti.’ye ödülleri Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy TSO Meclis Eski Başkanı Zafer Avcılar ve Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva tarafından verilirken, istihdamda ilk üç sırayı alan Poliya Poliester San. Tic. Ltd. Şti., Ardıç Elektrik San. Tic. Ltd. Şti., Aba Tekstil Örme San. Tic. A.ş.’ye ödülleri Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Remzi Garip,Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Erkan ve Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın tarafından takdim edildi.

 

Haber / Mehmet AYAN