AK Parti'den bu fotoğrafa tepki

AK Parti Ergene İlçe Başkanı Mustafa Çalım, Ergene Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılan Ramazan erzak kolilerinin üzerinde CHP'li Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel'in fotoğrafın?

SİYASET 16.06.2016 17:57:00 0
AK Parti

Çalım, "Ergene Belediyesi tarafından dağıtılan erzak kolilerinin üzerinde CHP’li Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel'in fotoğrafının yer alması hem yardımlaşa ahlakına hem de yerel yönetim kültürüne uygun değil. Ergene Belediyesinin siyasi istismar kokan bu davranışını ve bu kötü davranışa müdahale etmeyen CHP yöneticilerini kınıyorum. Yardım ederken gösterişten ve muhatabı rencide etmekten kaçınmak lazım. Umarım bu davranış tekrar etmez. CHP’li belediyeyi yardım yaparken işin nezaketini, adabını ve estetiğini ihmal etmemeliler. Erzak kutusuna kocaman fotoğraf yapıştıran bir zihniyet iktidar olsa kim bilir neler yapar, fotoğraflarını nerelere yapıştırırlar, kendi heykellerini nerelere dikerler! CHP, bayraklaştırdığı laikliğe önce kendisi uymalı. Erzak paketine başkan fotoğrafı basmak nasıl bir laiklik anlayışı! Sizin laikliğiniz bu kadar mı?” dedi
 

FOTOĞRAF AÇIKLAMASI
Ergene Belediyesi'nden, tepki toplayan fotoğraf üzerine yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada şunlara yer verildi: Her yıl belediyemiz tarafından dağıtılan erzak paketlerinin bu yılda dağıtılması yıllık programa alınmış ve bu görev ve sorumluluğun Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzde bulunması nedeniyle hazırlık ve dağıtım programı da Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilmiştir. Söz konusu yardım kolileri Ergene sınırları içinde daha önceden tespiti yapılan ihtiyaçlı ailelere dağıtılmaktadır. Aynı şekilde Ramazan ayı süresince, Ergene sınırları içinde başka kurum ve hayırseverler tarafından da ihtiyaçlı ailelere yardım kolileri dağıtılmaktadır. Değişik kurum veya hayırseverlerden Ramazan ayı içerisinde birden fazla yardım kolisi alan, ancak okuma-yazması olmaması nedeniyle belediyemize ya da başkanımıza ulaşarak yardım kolisi almadığını söyleyen vatandaşlarımıza yardım kolisinin hangi kurumdan geldiğini daha kolay anlatacağı düşüncesi ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün tasarrufu ile bu uygulama yapılmıştır. Belediye başkanımız Rasim Yüksel’in uygulamadan haberi olduktan sonra, konuya gösterdiği hassasiyet gereği ilgili birimimizi uyararak, kolilerin üzerinden fotoğraflarını çıkartmış ve erzak kolilerinin neredeyse tamamına yakın kısmı fotoğrafsız dağıtılmıştır. Türkiye’de başka belediyelerde de uygulama örneklerinin görüldüğü bu çalışma, basına yansıdığı gibi reklam amacıyla yapılmamıştır."