Gazilere Yarbay'dan sürpriz ziyaret

Çerkezköy Belediyesi'nin katkılarıyla Barış Harekatında gazi unvanı aldıkları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine giden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyeleri, Kıbrıs ziy

GÜNDEM 15.06.2016 18:55:00 0
Gazilere Yarbay

Çerkezköylü gaziler ile olarak Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Genel Başkanı Hacı Işık’ı ziyaret etti.Gazileri kapıda karşılayan Işık, “Bizim Dernek olarak Türkiye’den çok beklentilerimiz var. Buradaki yönetim beklentilerimizi karşılayamıyor. İngiltere bizim vatandaşlık haklarımızı kısıtlamaya başladı. Bu konuda Türkiye’den destek bekliyoruz” dedi. Ziyaret sonunda Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, TBK Genel Başkanı Hacı Işık’a plaket ve derneğin flamasını takdim etti.

 

BAYRAK TAKDİM ETTİ
Ardından Çerkezköylü gaziler, TBK Mağusa Şube Başkanlığını ziyaret etti. Gazileri Şube Başkanı Mustafa Menteşe karşılandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Menteşe, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan’a Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bayrağını takdim etti. Yarlıgan da Menteşe’ye plaket ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’nin flamasını verdi.

 

ESKİ BAKANDA KATILDI
Gazilerin TBK Mağusa Şube Başkanlığı ziyaretinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Tarım Bakanı Kenan Akın da hazır bulundu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyelerinden Yaşar Negiz ile Kayseri’de Hava İndirme Tugayı’nda 8 ay askerlik yaptıklarını belirten Kenan Akın, “Daha sonra birlikte 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na katıldık. Burada da 8 ay boyunca silah arkadaşlığı yaptık. Burada çok önemli anılarımız oldu. Savaştan sonra ben evlenip burada kaldım, Yaşar arkadaşımı da Türkiye’ye uğurladık” dedi.

 

OTELDE ZİYARET ETTİ
Gazilerin Kıbrıs’ta olduğunu öğrenen 2012-2013 tarihleri arasında Çerkezköy’de merkez komutanlığı yapan Yarbay Memduh Ceylan, gazileri kaldığı otelde ziyaret etti. Çerkezköy’deki görevinin ardından Hakkari Yüksekova’ya tayin olan Ceylan, ardından da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görevine devam ettiğini söyledi. Çerkezköylü gaziler, bugün ilçeye dönecek.