Şehit aileleri ile iftarda buluştu

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi.

GÜNDEM 15.06.2016 18:51:00 0
Şehit aileleri ile iftarda buluştu

Bu vatan uğruna canını verenlere minnettar olduklarını dile getiren Gürkan, “Şehit ailelerimizle gazilerimizle birlikte açtığımız iftarın, içtiğimiz suyun, yediğimiz her bir lokmanın ayrı bir tadı, kıymeti ve değeri var. Sağ olunuz, var olunuz. Az önce dolaşırken şehit ailelerimiz, 'başkanım bu iftar için size teşekkür ediyoruz' dediler. Asıl biz gazilerimizin, şehitlerimizin çok değerli ailelerine bu ülke için bu vatan için bu millet ve bu bayrak için yaptıklarınız için teşekkür ediyoruz. Biz sizin hakkınızı ne yapsak ödeyemeyiz. Neyi versek ödeyemeyiz. Sizler bizim en az ama en az kendi ailelerimiz kadar yakın hissettiğimiz ve yakın olduğumuz insanlarsınız. Yüreğimiz her gün ve her daim sizlerle” diye konuştu.
Bu ramazanda şehit aileleri ve gazilerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Gürkan, “Hepinizi Kadir Gecesi'nde Saraçlar Caddesi'nde düzenleyeceğimiz geleneksel iftarımıza bekliyoruz. 1 Temmuz 2016 tarihinde Kadir Gecesi'nde Edirne'ye dışarıdan misafirlerimizin geleceği 10 bin kişilik iftarımızı vereceğiz” dedi.
Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi ise lokmaların paylaşıldıkça çoğaldığını söyledi. Vatan için canlarını veren şehitlerin ve kahraman gazilerin hakkının ne yapılsa ödenemeyeceğini ifade eden Çiftçi, şehit ailelerini ve gazileri iftarda bir araya getiren Gürkan'a teşekkür etti.