Gramaj denetimi

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla ilçedeki fırınlarda pide gramajı ile hijyen denetimlerini sürdürüyor.

GÜNDEM 15.06.2016 18:40:00 0
Gramaj denetimi

Ekipler denetimlerde fırınların bağlı oldukları esnaf odalarının belirlediği tarifelerde belirtilen gramaj ve fiyatlandırmaya uyup uymadıklarını incelerken, fırınların sağlığa uygun şartlarda üretim yapıp yapmadıklarını da kontrol ediliyor. İşyerlerinde Ticaret ve Sanayi Odası’ndan alınmış fiyat tarifesine uyulduğu ve pidelerin fiyat tarifesinde belirtilen gramajın da üzerinde olduğu tespit edildi.

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar, "6502 sayılı Tüketiciyi Koruma Kanunu kapsamında denetimlerimiz devam ediyor. Kanunun ilgili maddelerine göre fiyat tarifelerinin vatandaşlar tarafından görülebilecek yerlere asılması zorunlu. Bu fiyat listelerinin ilgili madde hükümlerine göre düzenlenerek asılıp asılmadığı kontrol ediliyor. Ayrıca gıda üretim şartlarında üretim yapılıp yapılmadığı kontrol edilirken, ekmek ve pide satışı yapan iş yerlerinin, gramaj ve fiyat tarifelerinin yanı sıra mevzuata uyup uymadıklarını da denetliyoruz" dedi.