Balıkçı gemileri izlenecek

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Vize ilçesinin Kıyıköy ve Demirköy ilçesinin İğneada beldesinde bulunan 42 adet Balıkçı Gemilerini

GÜNDEM 13.06.2016 18:53:00 0
Balıkçı gemileri izlenecek

İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi. “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, balıkçı gemilerinin konumunun, hızının izleneceği, av faaliyetlerinin ve avladığı ürünlerin takip edilebileceği bir sistemi hayata geçiriyor. Su ürünleri avlama ruhsatına sahip, boy uzunluğu 12 metre ve üzerinde olan balıkçı gemilerine takılacak olan BAGİS cihazı ile birlikte elektronik seyir defteri de hizmete giriyor. BAGİS cihazı ile birlikte balıkçı gemilerinin denizlerdeki avcılık faaliyetleri daha etkin izlenerek, avlanılan ürünlere ait bilgiler daha hızlı olarak kayıt altına alınacaktır. Böylelikle denetim faaliyetlerinin etkinliği artarak sürdürülebilir balıkçılık yönetimi daha etkin olarak uygulanacaktır. BAGİS kapsamında 12 metre ve üzerinde balıkçı gemilerine Gemi İzleme Cihazı ve Elektronik Seyir Defteri cihazları takılacak olup Bakanlıkta kurulan Gemi İzleme Merkezinden izlenecektir.
İlimizde BAGİS kapsamında 42 adet balıkçı gemisine cihaz takılacak olup, gemi sahiplerine İl Müdürlüğümüz personelince gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Bakanlığımızın programı kapsamında cihazların takılma işlemleri 13 – 24 Haziran 2016 tarihleri arasında Kıyıköy ve İğneada Balıkçı Barınaklarında ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.
Bakanlık programı dahilinde balıkçı gemilerine cihaz taktırmayan balıkçılarımızın program tarihinden sonra taktıracakları cihazların temini ve balıkçı gemilerine takılması ile ilgili masraflar kendilerine ait olacağını, ayrıca daha sonra takılacak cihazların Bakanlıkça istenen özelliklere sahip ve BAGİS ile uyumlu olması gerekeceğini ilerleyen dönemlerde cihaz takılı olmayan balıkçı gemilerimizin avcılık faaliyetinde bulunamayacağını önemle hatırlatırız”