Genel Kurullarını yaptılar

Edirne Kent Konseyi'nin 22'nci Olağan Genel Kurulu yapıldı.

GÜNDEM 13.06.2016 18:52:00 0
Genel Kurullarını yaptılar

Edirne Kent Konseyi 21. Dönem Başkanı Özer Demir, açılış konuşmasında tüm kurumlardan bildirilen 164 delegenin bulunduğunu ve 92 delege ile çoğunluğun sağlandığını belirterek, genel kurulu açtı. Edirne Kent Konseyi’nin 22’nci Olağan Genel Kurulu, divan ve sandık heyetlerinin seçilmesi, ardından  tüm şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı’nın okundu.
Demir, konuşmasında özellikle Edirne’de Kent adına verdikleri savaşların en önemlisi olarak yeşil alanları korumak olduğunu ifade etti. 
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise “Belediye ve kent konseyinin bir noktaya gelmesi, bir noktada buluşması belirli bir süreç aldı. Tabi bu süreçte önemlidir. Uzlaşmada bir süreç gerektirir. Bugün Edirne’de geldiğimiz noktada herkes söyleyebileceği nesi varsa söylüyor. Gerçekleştirmesi gereken ne hayali varsa bunu ifade ediyor. Bu anlamda hiçbir engel, kısıtlama söz konusu değildir. Demokrasinin bir gereği olan uzlaşıyı ve ortak payda da buluşmayı bence son dönemde başarmış bulunuyoruz. Edirne, muhteşem ve güzel bir kent. Dolayısıyla bu kenti yönetirken, herkesin bilgisine, becerisine, öngörüsüne, beynine, uzmanlığına, eleştirisine ihtiyaç var. Bu kenti bundan sonra da böyle yönetmeye devam edeceğiz” dedi.
Kent Konseyi Kurul üyelerinin Konseyi’nin çalışmaları hakkında detaylı bilgiler vermesinin ardından, Genel Kurul’da söz almak isteyen katılımcılar Kent Konseyi adına dile getirmek istediklerini belirtti. Genel Kurul delegelerin oy kullanması ve seçimin yapılması ile sona erdi. Yapılan seçimde başkanlığa Ziya Gökerküçük seçildi.