7 kişi tutuklandı

Edirne merkezli 7 ilde düzenlenen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 45 şüpheliden 7'si tutuklandı. Yasa dışı yollarda

GÜNDEM 9.06.2016 18:09:00 0
7 kişi tutuklandı

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen Cumartesi sabahı FETÖ/PDY yönelik operasyon için düğmeye bastı. Edirne merkezi 7 ilde düzenlenen baskınlarda 40’ı Edirne’den, toplam 45 kişi gözaltına alındı. Edirne Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından 8 şüpheli serbest bırakıldı. Gözaltına altında tutulan 37 şüpheli ise 2 gün içerisinde alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. 
Yaklaşık 10’ar saat süren sorudan sonra 14 zanlı savcılıktan serbest bırakılırken, tutuklama istemiyle Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen 16 şüpheli de adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakıldı. Ayrıca şüpheliler için mahkeme tarafından yurt dışına çıkış yasağı konuldu. 
Operasyon kapsamında terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla çoğunluğu öğretmen ve imam olan N.K., E.D., E.S.B., B.C., H.O., N.E. ve H.İ.K. tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevine konuldu.

31 ŞÜPHELİ YURT DIŞINA FİRAR ETTİ
Edirne Emniyet Müdürlüğü’nün operasyon sırasında adreslerinde bulamadığı ve haklarında gözaltı kararı olan 31 şüphelinin ise yurt dışına kaçtığı ortaya çıktı. Şüphelilerin cemaatin dernek ve vakıfları aracılığıyla himmet ve bağış adı altında para topladığı ve yüklü miktarlarda yurt dışına transfer ettikleri belirlendi. 

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı da adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakılan şüpheliler için itirazda bulunduklarını açıkladı. Yurt dışına kaçan şüpheliler için yakalama kararı çıkarıldığı belirtilen yazılı açıklamada, "Tutuklamaya sevk edilip de adli kontrol verilen kişilere yönelik olarak, Cumhuriyet Savcılığımızca itiraz edilmiş olup sonucu beklenmektedir. Mevcut soruşturma evrakı kapsamında, yurt dışında olduğu belirlenen 31 kişi hakkında yukarıda belirtilen suçları işlediklerinden dolayı ilgili mahkemeden yakalama kararı alınmış olup, yakalanmalarına yönelik çalışmalar sürdürülmektedir" denildi.