Şehit babasına bunu reva gördüler

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde geçtiğimiz Ramazan ayında askerini kurtarmak isterken şehit olan 23 yaşındaki Saray'lı Piyade Uzman Çavuş Zafer Çan'ın Kapaklı'da yaşayan babasının belediyenin taşe

GÜNDEM 5.06.2016 18:16:00 0
Şehit babasına bunu reva gördüler

Askerliğini tamamladıktan sonra Piyade Uzman Çavuş olarak TSK'ya geçen Zafer Çan, geçtiğimiz yıl 30 Haziran'da Şemdinli'ye bağlı Derecik Beldesi'ndeki Hezil Çayı'na mevzi kazarken düşen askerini kurtarmak için suya atlamış, ancak debisi yükselen çayda, boğularak hayatını kaybetmişti.

 

BÜYÜKSAYGISIZLIK

Şehit Çan, 1 Temmuz günü Saray'ın Sefaalan Köyü'nde düzenlenen askeri törenle toprağa verilirken, ilçede yaşayan ve 1 kızı olduğu öğrenilen şehit babası Ayhan Çan'ın Kapaklı Belediyesi'nin temizlik işlerini yapan taşeron firmada çöp kamyonu şoförü olarak çalıştığı ortaya çıktı. Şehit babasının çöp kamyonunda çalışmasını ise vatandaşlar 'şehidin babasına büyük saygısızlık olarak' diye yorumladı.

 

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARININ BİR AYRICALIĞI OLMALIDIR

Vatandaşlar, "Şehidin babasının yaptığı işe ve onun gibi ekmeğini çöpten kazanan insanlara saygı duyuyoruz. Ancak, bir şehit babası olarak buna sesini çıkartmadan 1 yıldır bu işi yapan Ayhan Çan'ın durumunu hiç bir devlet yetkilisinin görmemesi, bilmemesi, hissetmemesine anlam vermek mümkün değil. Hemen her gün onlarca şehidin verildiği ülkemizde, şehitlerimize ve ailelerine millet olarak ne kadar kıymet, ne kadar saygı duysak azdır. Şehit ve gazi yakınlarının bir ayrıcalığı olmalıdır. Şehit babasına çöp kamyonunda direksiyon sallamasını yakıştıramadık. Belediye yetkililerinin şehidin babasını daha iyi bir konumda istihdam etmesi gerekir" dediler. Ayhan Çan'ın, oğlu şehit olmadan önce de Kapaklı Belediyesi'ne ait çöp kamyonunda çalıştığı öğrenildi.

 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ