Çerkezköy 'Yerel Basın'ı ağırladı

Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Genel Başkanı Karayün ve beraberindeki 30'a yakın gazeteci önceki gün Çerkezköy'e geldi. Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği üyeleri, Çerkezköyâ?

GÜNDEM 5.06.2016 18:13:00 0
Çerkezköy

YEREL BASININ ÖNEMİNİN FARKINDAYIZ

Pera Villa Pastanesi’nde düzenlenen kahvaltı etkinliğine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da katıldı. Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği üyelerini Çerkezköy’de konuk etmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Öncelikle sizlere hoş geldin diyor; bu kahvaltıyı organize eden Gazeteci Şaban Kardeş’i de kutluyorum” dedi. Yerel basının öneminin farkında olduklarını kaydeden Başkan Akay, “Çerkezköy Tekirdağ’ın en büyük ikinci şehridir. Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinin de başında gelmektedir. Hızla büyüyen ve gelişen bir kentiz” dedi.

 

DAHA BİRÇOK PROJEMİZ VAR

Çerkezköy Belediyesi olarak yapılacak işlerde yerel basının gücünden faydalandıklarını ifade eden Akay, “Basınımız bize yön veriyor. Kamuoyu oluşturması dolayısıyla da bizlere büyük destek veriyor. İki yıldan bu yana belediye başkanlığı görevindeyim ve şu ana kadar çok güzel işler yaptık. Çerkezköy için daha birçok projemiz var. Bu projeleri hayata geçirmek için basınımızla el ele vererek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. Yerel basının, bulunduğu bölgeye katkı sağladığına vurgu yapan Başkan Vahap Akay, “Bu vesile ile tüm basın mensubu arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 

YEREL BASININ İYİLEŞTİRİLMESİ İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNDUK

Konuşmasının ardından Belediye Başkanı Vahap Akay’a Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği kafilesinde bulunan ses sanatçısı Gülşen Aygün, “Bu senin kaderin” adlı albümünü hediye etti. Kahvaltıda konuşan Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Genel Başkanı Nezir Karayün de, “Bugün değerli meslektaşım Şaban Kardeş’in konuğu olmaktan son derece mutluyuz. Yerel basınımız, bölgelerinde etkin ve güzel yayınlar yapıyor. Çoğu yerel basın kısıtlı imkanlarıyla ayakta durmaya çalışıyor. Yerel basının iyileştirilmesi konusunda  bir dizi girişimlerde bulunduk. Ancak henüz bir netice alamadık. Çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Karayün’ün konuşmasının ardından Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği üyesi Lonca Medya, Belediye Başkanı Vahap Akay ile röportaj yaptı.

 

AKAY İLE BOL BOL HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Kahvaltı programının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği üyeleri ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Kahvaltı programının ardından Dernek Başkanı Nezir Karayün ve Dernek üyeleri birlikte Çerkezköy Haber Gazetesi, Marmara Haber Gazetesi, T Haber TV ve Radyo Haber tesislerini ziyaret ettiler. Dernek üyelerine tesisleri gezdiren Şaban Kardeş, yapılan çalışmalar hakkında da bilgilendirmede bulundu. Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği üyeleri daha sonra Edirne’deki dernek binası açılışına katılmak üzere Çerkezköy’den ayrıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ