MÜSİAD Almanya'yı kınadı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Aslan, yaptığı yazılı açıklama ile Alman Federal Parlamentosu'nun 1915 olaylarına ilişkin tasarıya onay

GÜNDEM 5.06.2016 17:53:00 0
MÜSİAD Almanya

TÜRK MİLLETİNİN GEÇMİŞİ BELLİDİR

Alman Federal Parlamentosu’nun 1915 olaylarıyla ilgili tasarıyı onaylamasını anlaşılmaz bulduklarını söyleyen Aslan, “Anadolu’da 1. Dünya Savaşı koşullarında yaşanan ve belirli bir halkı ortadan kaldırmak amacıyla hiç bir ilgisi bulunmayan hadiselerin, Almanya tarafından soykırım olarak tevil edilmesi anlaşılamaz. Bizim geçmişimizde başımızı öne eğdirecek hiçbir olay olamamıştır. Türk milletinin geçmişi bellidir.  Almanya gibi, ülkemizle tarihi, siyasi, kültürel ve ekonomik bakımdan yoğun ilişkileri bulunan bir ülkenin parlamentosunda, bu iddiaların gerçekmiş gibi kamuoyu kanaatine dayatılmasına neden olacak ve toplumlar arasında husumet oluşturabilecek kararların alınması, ülkemizin attığı adımların aksine çözüme ve uzlaşıya değil, soruna ve çatışmaya hizmet eder” dedi.

 

ALMANYA İLE İLİŞKİLERİMİZDE SIKINTILAR YAŞANACAK

Gerek Almanya Parlamentosu’nun aldığı kararı, gerekse lobilerin ve travmaların biçimlendirdiği anlayışı kınadıklarını kaydeden MÜSİAD Tekirdağ Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Aslan, “İş alemi olarak, yoğun ticari ilişkilerimizde ve Almanya’yla bugüne kadar süregelen birlikteliğimizde ciddi sıkıntılar yaşanacağı endişesindeyiz. Bu siyasi kararın, özellikle varlıklarıyla ekonomisine ve kültürüne katkı sağlayan 3 milyondan fazla Türk ve Türk asıllı Alman vatandaşımızın yaşamını ve Türk ile Alman toplumları arasındaki ilişkiyi zedelememesini umuyoruz” diye konuştu.

 

Marmara Haber