9/8'lik ritimlerle sahura uyandıracaklar

Çerkezköy'de, Ramazan ayında vatandaşları sahur için uyandıracak olan 10 mahallenin 12 davulcusu belirlendi.Davulculara kimlikleri, Zabıta ekipleri tarafından teslim edildi.

GÜNDEM 3.06.2016 19:04:00 0
9/8

Davulcuların vatandaşları, Ramazan boyunca 9/8 ritmi ile maniler söyleyerek vatandaşları sahura kaldıracağını öğrenildi.
10 mahallede görev alacak olan Ramazan davulcuları,dün Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne gelerek kimlik kartlarını aldı.  Kimlik kartlarının dağıtılmasının ardından davulcular,taahhütname belgesini imzaladı. Taahhütnamede şu maddeler yer aldı: “Ramazan davulcusu Çerkezköy Belediye Başkanlığı'nın görevlendirdiği bölge dışında gece davul çalamaz ve bahşiş toplayamaz. Davulcular vatandaşın verdiği tepkilere saygılı olarak cevap verecek, varsa şikayetleri Zabıta Müdürlüğü'ne bildirecekler. Sahur saatleri dikkate alınarak tüm çalışma bölgesinde görev yapılacaktır. Bahşiş toplama gün ve saatleri örf adetler dışına çıkılmaksızın vatandaşın rahatsız edilmeden, gönüllü kişilerin rızası ile gerçekleşir. Gece çalışırken davulcuların yaka kartları görünür şekilde üzerlerinde bulunacaktır. Ramazan Davulcularının çalışmalarında aksaklık olan veya şikayete sebep olanların çalışma izni Çerkezköy Belediye Başkanlığı'nca iptal edilir."
Ramazan davulcuları, pazarı pazartesine bağlayan gece ilk sahurda sokaklara çıkarak maniler eşliğinde vatandaşları uyandıracak. Çerkezköy'de görev yapacak davulcuların isimle ise şöyle: Bağlık Mahallesi’nde İbrahim Karasu, Cumhuriyet Mahallesinde Recep Tınmaz, Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde Muzaffer Bayraktar ve Süleyman Umur, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Ergül Karasu ve Behçet Tezgel, Fatih Mahallesi Hüseyin Pirbudak, İstasyon Mahallesi Aziz Bayduncu, Fevzipaşa Mahallesi Rıza Zurnacı ve Levent Çınar, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Yılmaz Ardıç, Kızılpınar Mahallesi Ahmet Karaoğlu.

 

Haber / Mehmet AYAN