Çerkezköy'de gazdan zehirlenen 65 işçi hastaneye kaldırıldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde (ÇOSB) faaliyet gösteren bir kimya fabrikasında iddiaya göre tutkal üretimi sırasında gaz patlaması yaşandı.Çevreye yayılan kimyasal gaz nedeniyle 65 işçi zehirled

GÜNDEM 2.06.2016 11:16:00 0
Çerkezköy

Olay, sabaha karşı ÇOSB'deki bir kimya fabrikasında meydana geldi. İddiaya göre, fabrikada tutkal üretimi yapıldığı sırada gaz patlaması yaşandı. Patlamanın ardından kimyasal gaz çevreye yayılırken, o fabrikada çalışan işçiler ile çevredeki diğer fabrikada çalışan işçiler gazdan etkilendi.
Gazdan dolayı rahatsızlanan ve zehirlendikleri belirlenen 65 işçi, Çerkezköy Devlet Hastanesi, Özel Optimed ve Özel İrmet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. İşçilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili ise polis soruşturma başlattı.

TABURCU OLDULAR
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy OSB'de bir kimya fabrikasında gaz patlaması sonucu 65 işçinin zehirlenmesiyle ilgili hastane yetkilileriyle görüştüğünü belirterek, sosyal medya hesabından, "Hastanede yatan herhangi bir işçimiz yok. İşçilerimize kısa bir süre içerisinde taburcu edildi. Tüm işçilerimize ve Tekirdağımıza geçmiş olsun." bilgisini paylaştı.