Akay: İmkan ölçüsünde yardım yapmaya çalıştık

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçede faaliyet gösteren spor kulüplerinin yöneticileri ve sporcuları ile düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Akay, Çerkezköy'deki spor kulüplerine ellerinden gel

GÜNDEM 31.05.2016 20:13:00 0
Akay: İmkan ölçüsünde yardım yapmaya çalıştık

Etbeyi Restoranda düzenlenen kahvaltıya, Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, birim müdürleri ve ilçede faaliyet gösteren spor kulüplerinin yöneticileri ile sporcuları katıldı.
Kahvaltının ardından katılımcılara seslenen Akay, kulüplerin sıkıntılarının farkında olduklarını belirterek, "Göreve geldiğimiz günden bu yana spora ve sporcuya değer verdik ve spor tesislerine  yatırım yaparak katkı sunmaya çalıştık. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

CEVAP GELİNCE ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ
Çerkezköy’de şuanda spor kulüplerinin en önemli sıkıntısının futbol müsabakalarının oynayacağı statların olmaması olduğunu belirten Akay, "Hali hazırda Çerkezköy Belediyesi’nin Organize Sanayi Bölgesi’nde bir stadı var. Burayı her kulübün kullanımına zemindeki bozulmalar nedeni ile açamadık. Çerkezköy Belediyesi olarak 2 tane tesis kazandırmak için projelerimizi hazırladık. Bunlardan bir tanesi Kızılpınar Mahallemizdeki mevcut futbol sahasının olduğu nokta. Burası planlarda spor alanı ama Milli Eğitime tahsis edilmiş durumda. Burası için proje hazırladık, suni çim saha, tribün yapalım ve futbol müsabakaları burada oynansın, gençlerimiz, çocuklarımız spor yapma imkanına kavuşsun diye. 3 ay önce projemizi hazırladık ve Milli Eğitime müracaat ettik. Burasını Çerkezköy Belediyesi’ne tahsis edin veya yer sizde kalsın, projemizi gerçekleştirelim dedik. Hala bir cevap gelmedi ve umutla gelecek cevabı bekliyoruz. Olumlu cevap gelir gelmez çalışmalara başlayıp, Eylül-Ekim gibi Kızılpınar’a suni çim sahası olan, tribünleri ve çevre düzenlemesi olan stadı kazandırmak istiyoruz."dedi.

FUTBOL SAHASI YAPMAK İSTİYORUZ
İkinci projelerinin ise 29 Ekim Spor Kompleksi yanında bulunan alan için hazırladıklarını sözlerine ekleyen Akay, "O bölgedeki Kapalı Spor Salonumuz ile Çerkezköy Belediyesi Hayvan Barınağı arasında kalan alana bir futbol sahası yapmak istiyoruz. Bununla ilgili plan ve projelerimizi hazırladık ve yakın bir zamanda suni çim sahası ve tribünleri olan bir stadı buraya yaparak spor kulüplerinin ve gençlerimizin kullanımına açacağız” dedi.
Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün de Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bulunan Kapalı Spor Salonu yanındaki alana futbol sahası yapmak için çalışmaları tamamladığını ve yakın bir zamanda sahada çalışmaların başlayacağını umut ettiğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, "Çerkezköy’deki spor kulüplerine elimizden gelen imkan ölçüsünde yardım yapmaya çalıştık ve bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz. Sizlere daha fazla katkı ve destek sunmak için çalışmalarımız ve mücadelemiz devam edecek. Tüm liglerde oynayan takımlarımıza, sporcularımıza gelecek sezon için başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ