Çerkezköy'ü rezil ettiler

Çerkezköy Anfi Tiyatro'da Ulusal Gençlik Derneği (ULUSDER) tarafından düzenlenen Resul Dindar konserine, yapılan siyasi konuşmalar damga vurdu. Konseri izlemeye gelenler, konser öncesinde yapılan bu siyasi konuşmalara tep

GÜNDEM 30.05.2016 19:54:00 0
Çerkezköy

Ulusal Gençlik Derneği, yaklaşık 1 hafta önce belediye meydanında stant kurarak Karadenizli şarkıcı Resul Dindar'ın Çerkezköy Anfi Tiyatroda sahne alacağını duyurdu. Bunun üzerine  20 liradan satılan biletler kısa sürede tükendi. Konseri izlemeye yaklaşık 2 bin kişinin yanı sıra DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 26. Dönem CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu ve eşi Çağdaş Sucu, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Ayfer Dönmez ile konseri organize eden ULUSDER Başkanı Erdal Darçın katıldı.

İLK SAHNEYE MELOĞLU ÇIKTI
Sahneye ilk olarak Çerkezköylü sanatçı Emrah Meloğlu çıktı ve söylediği şarkılarla seyircilere müzik ziyafeti sundu. Meloğlu’nun şarkılarının ardından konseri izlemeye gelenler ellerinde Türk bayrakları ile ayağa kalkarak hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı’nı okudu.

HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ
Emrah Meloğlu'nun konseri sonrası, konseri organize eden ULUSDER'in Başkanı Erdal Darçın sahneye çıkarak konuşma yaptı. Konser alanında siyasi konuşma yapmaya başlayan Darçın, AK Parti hükümetini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Darçın'ın konuşmasının ardından ise saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI'NIN YERİ BAŞKA
Resul Dindar'ı izlemeye gelenler, Karadenizli şarkıcının sahne almasını beklerken, konuşma yapmak için Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı sahneye davet edildi. Mandalı, aptığı konuşmada,Kapaklı ve Çerkezköy’ün Tekirdağ'ın 11 ilçe arasındaki yerinin başka olduğunu belirterek, "Son yıllarda ülkemizde negatif bir politika izleniyor. Sosyal demokratlar iktidara gelirse o zaman hoşgörü de gelecek” dedi.

SİYASET YAPMAYACAĞIM DEDİ AMA...
Ardından ise DSP Genel Başkanı Önder Aksakal sahneye davet edildi. 'Siyaset yapmayacağım' diyerek konuşmasına başlayan Aksakal, “Cumhuriyet insanları olarak üzerimize karabasan gibi çökmüş AK Parti hükümetini ortadan kaldıracağız. Türkiye Cumhuriyetini 3 çapulcuya bırakmayacağız” dedi.

YUHLADILAR
Bu sırada kuliste bekleyen ve yapılan siyasi konuşmalardan rahatsız olduğu öğrenilen Resul Dindar'ın sahneye çıkmayacağı konuşulmaya başlandı.  Bunun üzerine ULUSDER Başkanı Erdal Darçın, Dindar'ı ikna etmeye çalıştı.İddiaya göre ise DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın konser alanından ayrılmasının ardından sanatçının sahneye çıkacağı öne sürüldü. Bunun üzerine Erdal Darçın tekrar sahneye çıkarak, "Genel Başkanımız, yoğun programları nedeniyle plaket töreni sonrasında aramızdan ayrılacaklar” dedi. Başlayan plaket töreni de uzayınca, konseri izlemeye gelenler sinirlendi ve Aksakal ve Darçın’ı yuhalayarak gecikmeyi protesto etti. Plaket töreni sonrasında Önder Aksakal ve İrfan Mandalı Amfi Tiyatro’dan ayrıldı.

LÜTFEN BENİ MAZUR GÖRÜN
Ardından Resul Dindar alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. kendisini izlemeye gelenlerden özür dileyen Dindar, "Bu gece şarkı söylemek hiç içimden gelmiyor. Lütfen beni mazur görün” dedi. Bu sırada protokolde bulunan bazı CHP'liler  "Şarkı söyleyeceksen söyle uzatma” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Dindar, "Bu konuşmalarımdan rahatsızlık duyanlar varsa konser alanını terk edebilirler. Karadeniz kocaman bir coğrafya. Ben Karadeniz’in kültürünü, şivesi ve değerlerini ne burada ne de başka bir yerde hiçbir siyasi partiye meze yapmam. Bu bana yakışmaz" cevap verdi.

DARÇIN'A DA TEPKİ
Konseri organize eden ULUSDER Başkanı Erdal Darçın da Dindar'a konuşmalarından dolayı  tepki gösterince, Anfi Tiyatroyu dolduranların tepkisiyle karşılaştı. Seyircilerin ısrarı üzerine Dindar, konsere devam etme kararı aldı.

ŞARKI SÖYLEDİ
Yaşanan tartışmalar sırasında ise Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, konser alınana geldi. Dindar'dan  izin isteyerek sahneye çıkan Başkan Akay, "Ben de sizler gibi buraya Resul Dindar dinlemeye geldim. Bu akşam sizlerle birlikte çok güzel bir gece geçireceğiz. Buraya gelirken Youtube’de Resul Dindar’ı dinledim. Birlikte. Bu gece iki mısrasını mırıldanacağım” dedi ve Resul Dindar’ın “Kendine İyi Bak” adlı şarkısını okudu.Akay'ı ise seyirciler alkışladı. dindar ise jest olarak konserine “Kendine İyi Bak” adlı şarkısı ile başladı. Konseri izlemeye gelenler ise, Dindar'ın şarkılarına eşlik ederek keyifli vakit geçirdi.

HAREKET ETTİLER
Bu sırada ULUSDER üyesi bazı gençlerin konser alanı dışında toplandığını öğrenen Belediye Başkanı Vahap Akay, ULUSDER Başkanı Erdal Darçın’ı da alarak gençleri bir olumsuzluk yaşanmaması için uyardı. Darçın ise herhangi bir taşkınlık yapmayacağını belirterek Başkan Akay’a söz verdi. Konserin sonunda Dindar kulise girmek istedi. Ancak kulisin kapısının kilitli olduğunu gören Resul Dindar, dışarıda bekleyen aracına gitti. Bu sırada başta ULUSDER Başkanı Erdal Darçın ve birkaç kişi sanatçıya hakaret etti. Ünlü sanatçı aracına binip ilçeden ayrıldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ