Dış Ticaret Okulu eğitimlerini tamamladı

Trakya Kalkınma Ajansı Destek ofisleri aracılığıyla iş ortamının geliştirilmesi için Trakya Bölgesi'ndeki firmaların dış ticaret kapasitelerinin artırılmasına yönelik başlatılan DıÅ

GÜNDEM 30.05.2016 19:42:00 0
Dış Ticaret Okulu eğitimlerini tamamladı

Trakya Kalkınma Ajansı merkez hizmet binasında yapılan eğitimlere Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’dan yoğun katılım oldu. 7 Haftaya yayılan ve 10 gün süren eğitimlerde her eğitim günü bir basamak olarak kullanıldı ve firmalar eğitim sonunda varış noktası olarak ihracat stratejilerini oluşturdu.
Eğitimlerin sona ermesi ile ilgili bir açıklama yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, bölgede ihracat yapan firma sayısını artırmaları gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi: “Ajans olarak KOBİ’lerimizin rekabet edebilirliklerinin ve uluslararası pazarlara erişebilmelerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine çok önem veriyoruz. “Dış Ticaret Okulu” projesi hedeflere ulaşmak için alanında uzman eğiticilerle hayata geçirdiğimiz projelerden sadece biri. Bölgemizde öne çıkan, rekabetçi sektörlere yönelik olarak farklı eğitimleri de hayata geçirdik. Bu proje ile bölgemizden ihracat yapan firma sayısını artıracağız.Önümüzdeki günlerde başarılı bulunan ilk üç firmayı açıklayacağız. Stratejisi başarılı bulunan 3 firmamıza 5 gün daha danışmanlık verilecek. Bu 5 gün, firma ve danışman arasında belirlenecek tarihlere yayılabilecek ve danışmanlık hizmeti firmanın kendi yerinde alabilecek.”
Trakya Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisleri aracılığıyla iş ortamının geliştirilmesi için Trakya Bölgesi’ndeki firmaların dış ticaret kapasitelerinin artırılmasına yönelik “Dış Ticaret Okulu”nda alanında uzman eğitmenler ders verdi. Program kapsamında Doğru Müşteri Segmenti Belirleme, Yöntemleri, Ürün Konumlandırma, Pazar Araştırma Yöntemleri, Dış Pazarlara Ulaşımda Kullanılan Bilgi Kaynakları, Uluslararası Pazarlama, Dağıtım Kanalları, Ürün Destek/Müşteri Hizmetleri, Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi, Ürün Kalite Standartları ve Sertifikasyonlar, Kalite/Yönetim/Çevre Güvence Sistemleri eğitimleri verildi.