Çerkezköy'ün Yıldızları

Türkiye ve Dünya'da düzenlenen çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren ve Çerkezköy'ün gururu olan öğrenciler, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda düzenlenen 'Çe

GÜNDEM 27.05.2016 19:24:00 0
Çerkezköy

Bu yıl ikincisi düzenlenen 'Çerkezköy Yıldızları ile Buluşuyor' programına Kaymakam Metin Kubilay ve eşi Füsun Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Fuat Dönmez, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Taha Ülker ile çok sayıda daıvetli, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

OKULLAR YALNIZCA AKADEMİK EĞİTİMLERİN ALINDIĞI YERLER DEĞİLDİR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını ilçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan yaptı. Okulların yalnızca akademik eğitimlerin alındığı yerler olmadığını belirten Erdoğan, "Okullar, öğrencilerimizi her alanda yetiştirmektedir. Çerkezköy Yıldızlarıyla Buluşuyor programı da bunun en büyük göstergesidir. Bu vesile ile çeşitli branşlarda ulusal ve uluslar arası başarılara imza atan öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİ KUTLADI
Eğitime her konuda müdahil olduklarını belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, "İlçemiz nasıl ki sanayi alanında adından söz ettiriyorsa, eğitimde de marka kent olabilmek için seferberlik başlattık. Bu kapsamda en önemli çalışmalarımızdan biri Ambardere Mevkii’nde oluşturduğumuz Eğitim Kampüsü projesidir. Her yıl yüzde 10’luk öğrenci artışı ile ortaya çıkan olumsuzlukları, bu proje ile sonlandıracağız. Eğitim Kampüsü’ne ilk olarak Fen Lisesi yapılacak. Bu okulumuzun yapımını Çetin Group üstlendi. Kendileri çok teşekkür ediyoruz. Çerkezköy TSO yönetimi de bölgemizde bir ilk olacak Sosyal Bilimler Lisesi’nin yapımını üstlendi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığımız da eğitim kampüsümüze bir İmam Hatip Anadolu Lisesi yapımı için gerekli kararı aldı. Öğrencilerimize daha kaliteli eğitim imkanı sağlayacak olan Eğitim Kampüsü’ne yeni okulların yapılabilmesi için buradan tüm hayırsever vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum" dedi.Kubilay, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencileri de kutladı.
Program, Veliköy Belediyesi Ortaokulu Korosu ile devam etti. Burada koronunu sergiledği performans büyük beğeni topladı. Veliköy Belediyesi Ortaokulu Korosu ile Antalya’da düzenlenen 4. Avrupa Küçükler Taekwondo Turnuvası’nda Avrupa Şampiyonu olan Nurullah Narin Ortaokulu öğrencisi Samet Ayaz ve Fransa’da düzenlenen 6. Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası’nda 3’üncü olan Nurullah Narin Ortaokulu öğrencisi Kübra Kepenek ödüllerini Kaymakam Metin Kubilay’dan aldı. Programda daha sonra Bölgesel ve Ulusal yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi. Programda en çok alkışı alan öğrenci ise Microsoft’un yazılım hatasını bulup firmaya bu hatayı bildiren ve firma tarafından kendisine “Yazılım Liderliği” teklif edilen Çerkezköy TSOAL öğrencisi Yasin Sipahi oldu. Program, protokol üyeleri ile başarılı öğrenciler hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi

Haber / Ahmet KARDEŞ