İhaleye fesat davası yine ertelendi

Çerkezköy'deki spor kulüplerine kaynak sağlamak amacıyla Encümen Kararı bulunan ihalelerle verilen belediyeye ait işletmelerle ilgili açılan ve aralarında Çerkezköy eski Belediye Başkanı Ali Ertem ile

GÜNDEM 27.05.2016 19:22:00 0
İhaleye fesat davası yine ertelendi

Çerkezköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklardan Ali Ertem döneminin Yazı İşleri Müdürü olan ve şuan ise Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Esengül Güven ile o dönem Mali İşler Müdürü olan ve şimdinin Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gümüş ile sanık vekilleri katıldı. Mahkemede Tuncay Demir, Gökmen Demir ve Birol Törin ise tanık olarak dinlendi.
Tanıklardan Tuncay Demir, “2007 yılında belediyeye ait olan Şelale Çay Bahçesi’ni Çerkezköy Belediyespor Kulübü adına 1 yıl işlettim. Kirayı aylık olarak makbuz karşılığında ödüyordum. Sonraki yıllarda da Çerkezköy Belediyesi’nin kendi yaptığı ihalelere girerek burasının işletmeciliğini yapmaya devam ettim. Hala da işletiyorum” dedi.
Diğer tanık Gökmen Demir ise, Adnan Kahveci Çay Bahçesi’ni 2000-2007 yılları arasında işlettiğini belirterek, “2003-2004 yıllarında burasını Belediyespor Kulübü adına işlettik. Kiramızı Belediyespor Kulübü adına makbuz karşılığında belediye veznesine ödedim. Her yıl kiralarda yüzde 5-10 arası artış yapıldı” dedi. Birol Törin ise, İstasyon Mahallesi’nde İstanbul yolu üzerinde bulunan büfeyi 1999 yılından beri işlettiğini belirterek, “Burasının ihalesi 3 yılda bir yapılır. Kira bedelini düzenli olarak belediye veznelerine ödedim. 2004 yılında yapılan ihaleyi tam olarak hatırlamıyorum ama ihaleyi ben kazandım ve düzenli olarak ödemelerimi yaptım” dedi.

ORDU'YA RET
Duruşmada, davanın açılma sürecinde ihbarcı olan MHP eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu'nun davaya, müşteki olarak kabul edilmesi değerlendirildi. Ancak bu talep mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Duruşma, davanın diğer tanıkların da dinlenmesi için 14 Temmuz Perşembe günü saat 08.55’e ertelendi.

Haber / Ahmet KARDEŞ