Sertifikalarını aldılar

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (TEMEK) kurslarından üç boyutlu şekillendirme, web tasarımı, işaret dili, bilgisayar kullanımı, ingilizce, yaş pasta yapımı ve yöresel kilim dok

GÜNDEM 27.05.2016 19:15:00 0
Sertifikalarını aldılar

'Tekirdağ’ın unutulmaya yüz tutmuş yöresel el dokumaları canlanıyor, ev hanımlarına ekonomik katkı sağlıyor projesi'nin sertifika töreni Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesinde gerçekleşti. Sertifika törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Tamer Dodurka, Zeki Gürcün,  Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, birim müdürleri, diğer proje yetkilileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuyan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, "Trakya Kalkınma Ajansı ve Küçük Sanat Kooperatifi ile yürütülen bu proje 9 aylık bir çalışmanın sonucudur. Kadınlarımız burada atalarından kalan Tekirdağ el dokumalarını tekrar canlandırıp, gelecek kuşaklara taşıma konusunda da misyon üstlendiler. Verimli bir çalışma dönemi sonrası bugün burada toplanarak kaydedilen başarının mutluluğunu yaşıyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı olarak bu tür kursları farklı bölgelerde de açarak kültürümüze sahip çıkmaya devam edeceğiz."dedi.

 

BU PROJELERİN DESTEKLMENMESİ GERİKİYOR

Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "Tekirdağ’ın en büyük özelliği her türlü turizme hazır bir bölge. Bu nedenle doğasından ileri gelen çok büyük bir şansımız var. Bu nedenle bu tür projelerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Katılan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür projelerin her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum."dedi.
Konuşmaların ardından kurslara katılanlara sertifikaları verildi.